За нас

Болница "Тракия" е една от най-големите и модерни болници в България, оборудвана с високотехнологична медицинска техника от последно поколение.



БОЛНИЦАТА В ЦЕНТЪРА на Стара Загора е модерна 7-етажна постройка, отличена с приза „Сграда на годината"`2008.

Тя разполага с 80 легла, разпределени в 7 отделения - Акушеро-гинекологично отделение, Неонатологично отделение, Обща хирургия със сектор урология, Гастроентерология, Очни болести, Образна диагностика, Анестезия и интензивно лечение.

В болницата работят модерно оборудвани клинична лаборатория, патохистологична лаборатория и микробиологична лаборатория.

Голяма част от медицинската апаратура в болницата е уникална за нашата страна. Приоритет за Болница "Тракия" е прилагането на най-новите технологии и клинични методи за безболезнено лечение и бързо възстановяване. Залагаме изключително много на безкръвните ендоскопски методи на оперативно лечение в областите на хирургията, ортопедията, гинекологията, урологията, очните и УНГ-заболявания. Болницата разполага с последно поколение ендоскопска хирургична апаратура на световния лидер в областта на медицинската оптика Olympus.

Всяка от двете сгради е оборудвана с многосрезов спирален скенер и рентгенова апаратура от най-ново поколение на General Electric.

Гамата от апарати за образна диагностика се допълва от ултрамодерните ехографски системи Alfa 10 на японската компания Aloka.

Уникално за страната е и лазерното оборудване за рефрактивна очна хирургия на световния лидер Carl Zeiss.

За осигуряване на максимална сигурност на пациентите Болница "Тракия" разполага със съвременен набор от системи за мониториране, животоподдържащи системи и висококвалифициран екип от анестезиолози - интензивни терапевти и медицински специалисти.

Настаняването на пациентите става в модерно обзаведени стаи с централна климатизация, сателитна телевизия, самостоятелен санитарен възел, система за сигнализация и постоянна връзка с дежурния екип.

Болница "Тракия" работи съвместно с Медицински център „Трета поликлиника".

Болница Тракия - Център създаде публикация
2014
Кардиолози премахнаха сърдечна аритмия чрез изгаряне с радиочестотна енергия
default image
Кардиолози премахнаха сърдечна аритмия чрез изгаряне с радиочестотна енергия

За първи път извън столицата беше извършено електрофизиологично неутрализиране на животозастрашав...

Публикации

Кардиолози премахнаха сърдечна аритмия чрез изгаряне с радиочестотна енергия
Публикация
Кардиолози премахнаха сърдечна аритмия чрез изгаряне с радиочестотна енергия