За нас

Медицински комплекс "Д-р Щерев" предлага цялостна грижа за семейно планиране – женско и мъжко репродуктивно здраве – зачеване – проследяване на бременност – фетална медицина – раждане – следродилна рехабилитация – педиатрично проследяване – специализирани медицински прегледи за цялото семейство.

Следвайки своето призвание да дарява живот, през 2003 г. доц. Атанас Щерев сбъдва мечтата си и открива собствена специализирана АГ болница. Днес, лечебното заведение е развито в многопрофилен медицински комплекс за семейно здраве. В него се предлагат пълни грижи по линията „семейно планиране – женско и мъжко репродуктивно здраве – зачеване – проследяване на бременност – раждане – следродилна рехабилитация – педиатрично проследяване – специализирани медицински прегледи за цялото семейство”. Комплексът разполага с разширен диагностично-консултативен блок със специализирани кабинети по педиатрия, ендокринология, урология-андрология, превантивна медицина и гинекологична онкопрофилактика, мамология, неврология, физиотерапия и рехабилитация и др. В своята болнична част Медицински комплекс „Д-р Щерев” разполага с отделения по акушерство, по оперативна гинекология с фокус към ендоскопската хиругия и по асистирана репродукция. Специално внимание е отделено и на развитието на регенеративната медицина – в комплекса са обособени високотехнологични специализирани крио помещения и лаборатории за научни проучвания и практическо приложение на стволови клетки.

Стремежът на екипа е да осигурим професионално и коректно отношение, грижовна и комфортна атмосфера, където всеки пациент да получи персонализирана здравна помощ. Повече информация за различните сфери на предлаганите грижи в Медицински комплекс „Д-р Щерев” можете да прочете по-долу:


Репродуктивна медицина и асистирани репродуктивни технологии (АРТ) при лечение на безплодие

Още преди създаването на болницата, доц. Атанас Щерев, с част от сегашния екип, полага основите по прилагането на съвременните методи за лечение на безплодието в България. С над 25 годишен опит в асистираната репродукция на своите специалисти, Болница “Д-р Щерев” е пионер в прилагането на АРТ в България. Благодарение на нововъведенията, през последното десетилетие „Д-р Щерев” повишава в пъти успеваемостта при диагнози като намален яйчников резерв, повтарящи се имплантационни неуспехи, т.нар. мъжки фактор и др.

Чрез своите висококвалифицирани лекари и ембриолози, модерна база и високотехнологично оборудване съобразно най-високите международни стандарти на пациентите се предлагат широк спектър от съвременни асистирани репродуктивни технологии и методи като:
◦Вътрематочна инсеминация
◦IVF (ин витро оплождане)
◦ICSI (ИКСИ оплождане)
◦PESA / TESE
◦PBMC
◦FISH
◦Предимплантационна генетична диагностика (PGD/PGS)
◦Асистиран хетчинг с лазер (AH)
◦Отстраняване на ДНК фрагментирани сперматозоиди (MACS)
◦Ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки
◦IMSI (селектиране на морфологично и органелно ниво на сперматозоиди и инжектирането им в яйцеклетките)
◦Spindle view и оценка на обвивката на яйцеклетката (zona pellucida)
◦ERA – анализ на “имплантационен прозорец” и извършване на персонализиран ембриотрансфер
◦замразяване и криопрезервация на сперматозоиди, яйцеклетки или ембриони; и т.н.

При разрешаване на сложни казуси екипът на Болница “Д-р Щерев” провежда консултации със световно признати учени-партньори от водещи клиники по репродуктивно здраве във Великобритания, Белгия, Италия, Холандия, Израел, Гърция и Турция.

Женско здраве и оперативна гинекология

В областта на гинекологията в медицински комплекс “Д-р Щерев” се предлагат специализирани и профилактични гинекологични прегледи за жени от всички възрасти. С модерна техника и методи за диагностициране се извършват съвременни гинекологични прегледи, изследвания и манипулации. В сектора за превантивна медицина се предлагат медицински грижи за профилактика на рак на маточната шийка, рак на гърдата и цялостна онкогинекология.

Професионалният лекарски екип на Болница “Д-р Щерев” осъществява също така и гинекологични операции. В болницата се извършват, както малки оперативни интервенции (дилатация на цервикален канал, полипектомия, кюретаж, изкуствено прекъсване на бременност до 12 г.с., пункция на киста с аблация) така и лапарокистектомия, лапаромиомектомия, пластика на маточни тръби, серклаж на маточна шийка, конизация на маточна шийка, електрокоагулация на маточна шийка, хистеректомия и др. Специален фокус е насочен към развитието на ендоскопската хирургия с оборудването на най-съвременна апаратура за извършването на хистероскопия (диагностична и оперативна) и лапароскопия (диагностична и оперативна).

Не е забравен и след-оперативния престой на пациентите, като важна част от възстановителния процес. Пациентите се настаняват в комфортно обзаведени стаи с едно и с две легла в стая, със собствен санитарен възел и баня.

Акушерство (проследяване на бременност и раждане)

В областта на акушерството в Медицински комплекс “Д-р Щерев” се предлага висококачественa лекарска и акушерска грижа за проследяване на целия период на бременноста и за извършване на раждане по нормален и по оперативен път.

Специално внимание е насочено към развитието на сектор по пренатална и фетална медицина. В него се прилагат възможностите на съвременната медицина за качествен пренатален скрининг и специализирани фетални (на плода) изследвания. В сектора се извършва собствен биохимичен скиринг, който включва ултразвуков преглед заедно с кръвна биохимична проба за установяване на риск за хромозомни аномалии (синдром на Даун, тризомия 21, Патау и др.) В рамките на 24 часа пациентката извършва високоспециализирано ултразвуково изследване и получава резултати от кръвната биохимична проба за комбиниран риск, които се консултират лично от специалист по фетална медицина. В сектора по пренатална медицина на болницата се прилага и биохимичен скрининг при близнаци – до момента такова изследване не се предлага в нито едно друго лечебно заведение в България. Допълнително се извършват високоспециализирани ултразвукови изследвания за фетална морфология 3D/4D, фетална ехокардиография (изследване на сърцето на плода) и други. При високо-рискови пациентки за раждане на дете с аномалии се извършват както инвазивни изследвания като хорионбиопсия и амниоцентеза, така и модерни неинвазивни тестове за изследване на фетална ДНК. Всяка бременна жена се подлага и на високоспециализирана гинекологична и ултразвукова диагностика на маточна шийка за скриниране и превенция на бременността. Чрез нея има възможност за ранно сигнализиране при опасност от преждевременно раждане, прееклампсия и други рискове за загуба на плода.

Вярваме, че раждането на всяко дете е специален момент и заслужава специална грижа и отношение. В родилното ни отделение. Вече повече от 7 години, родилното ни отделение предлага уютна и комфортна обстановка за бъдещите родители и техните новородени, персонална грижа и внимание към всяка родилка.

Стволови клетки и регенеративна медицина:

В болницата са обособени специализирани крио помещения и иновативни лаборатории за съхранение и приложение на стволови клетки, които нямат аналог на територията на България. В тях функционира водещата българска тъканна банка “Булген”, чиито специалисти се грижат за професионалната обратботка и съхранение на стволови клетки. Допълнително екипите на Болница “Д-р Щерев” и ТБ “Булген” развиват научна програма и внедряват “методики на бъдещето”. Активната експериментална работа и дългогодишния опит на членове на двата екипа позволява проучване на възможностите за приложение на стволовите клетки и разработване методики за внедряването им в клиничната практика.


Специализирани кабинети:

Вниманието и грижата, предлагана в Медицински комплекс „Д-р Щерев” не завърша с успешното зачеване, проследяването на бременността и раждането. В уникалния педиатричен кабинет се извършва неонатологично проследяване и педиатрични консултации на новородени и бебета от 0 до 12 месеца, на подрастващи от 1 до 3 години и на деца от 3 до 7 години, деца, юноши и девойки от 7 до 18 години. Грижата за майките също не е пренебрегната – за тях са разработени уникални за България абонаментни пакети за следродилно възстановяване и възвръщане на добрата форма. Те включват процедури по кавитация, велашейп, радиочестотен лифтинг, лечебна гимнастика и други. Чрез тях родилите на скоро жени бързо и лесно могат да възстановят своята добра фигура отпреди раждането.

Медицинският комплекс включва доболнична част с разширена диагностично-консултативна дейност със специализирани амбулаторни кабинети, които предлагат грижи за здравето на цялото семейство. Освен в областта на акушерството и гинекологията и в различни медицински специалности като:
◦Педиатрия
◦Физиотерапия и рехабилитация
◦Андрология-урология
◦Мамология (ехомамография и рентгенова мамография)
◦УНГ
◦Неврология
◦Хирургия
◦Психология
◦Логопедия


Клинична лаборатория:

Към комплекса функционира и клинична лаборатория, предлагаща удобство за извършване на широк спектър от изследвания “под един покрив.” Повече информация за извършваните лабораторни изследвания и тестове можете да видите от тук

Аптека:

В медицински комплекс „Д-р Щерев” за удобството на пациентите функционира и аптека. В атмосфера на приветлив дизайн и прекрасно обслужване ще откриете голямо разнообразие от медикаменти с рецепта и без лекарско предписание, хранителни добавки и витамини за бременни, бебешки аксесоари и специализирана козметика за новородени, разнообразни хигиенни и козметични продукти.

Инициативи за пациентите:

Медицински комплекс “Д-р Щерев” развира разнообразни инициативи като училище за бъдещи родители, инициатива “Какво ми предстои” за пациенти, на които предстои първа ин витро процедура, Дни на отворените врати в родилното отделение и др.

25 апр
Kръгла маса на тема “Рисково акушерство”
1000,  София,
кв. Разсадника, ул. Христо Благоев 25-31
На
1.12
  • Ще присъствате ли?

Публикации

Международна награда за най-добър сайт на болница спечели Медицински комплекс „Д-р Щерев“
Международна награда за най-добър сайт на болница сп...
Публикация
Регистрирайте се за кръглата маса на тема  "Рисково акушерство"
Регистрирайте се за кръглата маса на тема "Рисково ...
Публикация

Събития

Kръгла маса на тема “Рисково акушерство”
Kръгла маса на тема “Рисково акушерство”
Събитие