За мен

Д-р Джелебов е завършил висшето си образование във ВМИ град Стара Загора. Придобил е специалност Очни болести и от 2009 година е Доктор по Медицина. Работи в Очна Клиника на Медицински Факултет към Тракийски Университет град Стара Загора.От 2009 г. е Началник отделение на МБАЛ " Тракия".

Доцент Д-р Димитър Джелебов, д.м. е завършил висшето си образование във ВМИ град Стара Загора. От 2009 година е Доктор по Медицина със специалност Очни болести.

Д-р Джелебов е специалист в лазерното лечение на очни заболявания, както и хирургично лечение на катаракта с поставяне на вътреочни лещи. Извършва диагностика с очен лазерен скенер, лекува оперативно глаукома. Специалист е в диагностика и лазерно лечение на болестите на ретината. Лазерно лечение на късогледство, далекогледство.

Работи в Очна Клиника на Медицински Факултет към Тракийски Университет град Стара Загора. От 2009 г. е началник Очно отдерление в МБАЛ "Тракия" - Стара Загора, където д-р Джелебов работи с млад и амбициозен екип, запознат с най-новите и утвърдени методи за диагноза и лечение на очните заболявания.
Очните прегледи се извършват в частния кабинет в Стара Загора, бул."Митрополит Методий Кусев" №9, след предварително записване.

Кабинетът на д-р Джелебов разполага с най-модерен набор от апаратура - апарат за скрининг на деца (определя диоптри на деца над 6 месечна възраст) OCT, 532nm зелен лазер, 1064nm YAG лазер и др.


Извършват се високотехнологични изследвания, като- анализ на вълновия фронт на окото с най-прецизния в страната уред, роговична топография, оптична кохерентна томография с очен скенер от последно поколение за ранна диагноза на глаукома и заболявания на ретината.


Рутинни диагностични и лечебни процедури: биомикроскопия, офталмоскопия, гониоскопия, компютърна периметрия, визуализация и документиране на заден очен сегмент (т.нар. очни дъна), измерване, анализ и преизчисляване на вътреочно налягане (при глаукома), екзофталмометрия, вземане на секрет за микробиологично изследване, отстраняване на чужди тела от конюнктива и роговица, субконюнктивни инжекции, сондиране при стеноза на слъзните канали.


Извършват се широка гама от оперативни интервенции при вродени и придобити заболявания. Операции за катаракта и роговична рефрактивна хирургия (корекция на зрението).


Отделението разполага с единствения в страната фемосекунден лазер за рефрактивна хирургия VisuMax на лидера в бранша Carl Zeiss. Той прави възможна корекцията на по-широк диапазон от рефракционни аномалии, в сравнение със старата технология с механичен микрокератом. Чрез него коригирането на зрението - LASIK се превръща в безболезнена и прецизна, изцяло лазерна процедура.


Рефрактивна лазерна хирургия

Рефрактивната лазерна хирургия спечели своето заслужено място в ежедневната офталмологична практика като надежден метод за лечение на нарушенията на зрението.
За периода от създаването на оперативната методика от нея са се възползвали милиони пациенти, като при над 95% от тях е приложена LASIK.


За постигане на оптимална корекция на роговицата е необходимо използване на съвременна, високоспециализирана техника.


Отделението разполага с пълната, най-нова платформа на Carl Zeiss за рефрактивна хирургия.


Оперативната процедура LASIK през 2010 г. навърши 20 години и се основава на задълбочени медицински изследвания като същевременно е и най-бързият и надежден метод.

Работи със Здравна каса, ОЗОФ Доверие ЗАД и Дженерали Застраховане АД

Опит

6000, Стара Загора, България, бул. "Митрополит Методий Кусев" №9 / Очен Център Верея
35942601460
Платен прием
Работи с осигурител
НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА (НЗОК)
доц. Д-р Димитър Джелебов, дм създаде публикация
2020
The Future of the COVID-19 Pandemic: Lessons Learned from Pandemic Influenza Kristine A. Moore, MD, MPH Marc Lipsitch, DPhil John M. Barry, MA Michael T. Osterholm, PhD, MPH
default image
The Future of the COVID-19 Pandemic: Lessons Learned from Pandemic Influenza Kristine A. Moore, M...

    1. Поради по-дълъг инкубационен период, по-асимптоматично разпространение и по-високо R0, COV...

2016
Забелязвали ли сте, че бебето може да плаче .. и плаче, но да не пророни дори и една сълза? Това е така, защото организмът ни започва да произвежда сълзи едва към края на първия месец след раждането. Ето и още няколко интересни факта за развитието на човешкото зрение през първите...
Вижте още

Публикации

The Future of the COVID-19 Pandemic: Lessons Learned from Pandemic Influenza Kristine A. Moore, MD, MPH Marc Lipsitch, DPhil John M. Barry, MA Michael T. Osterholm, PhD, MPH
Публикация
The Future of the COVID-19 Pandemic: Lessons Learned from Pandemic Influenza Kristine A. Moore, MD, MPH Marc Lipsitch, DPhil John M. Barry, MA Michael T. Osterholm, PhD, MPH
2016
Умора при използването на дисплеи Много от нас често изпитват умора при работа на изкуствена светлина и особенно при работа с компютър, таблет и дори телефон. Причината за това са честотни трептения, които пораждат дискомфорт. Синьото и виолетовото LED осветление е много еф...
Вижте още