За мен

Д-р Джелебов е завършил висшето си образование във ВМИ град Стара Загора. Придобил е специалност Очни болести и от 2009 година е Доктор по Медицина. Работи в Очна Клиника на Медицински Факултет към Тракийски Университет град Стара Загора.От 2009 г. е Началник отделение на МБАЛ " Тракия".

Доцент Д-р Димитър Джелебов, д.м. е завършил висшето си образование във ВМИ град Стара Загора. От 2009 година е Доктор по Медицина със специалност Очни болести.

Д-р Джелебов е специалист в лазерното лечение на очни заболявания, както и хирургично лечение на катаракта с поставяне на вътреочни лещи. Извършва диагностика с очен лазерен скенер, лекува оперативно глаукома. Специалист е в диагностика и лазерно лечение на болестите на ретината. Лазерно лечение на късогледство, далекогледство.

Работи в Очна Клиника на Медицински Факултет към Тракийски Университет град Стара Загора. От 2009 г. е началник Очно отдерление в МБАЛ "Тракия" - Стара Загора, където д-р Джелебов работи с млад и амбициозен екип, запознат с най-новите и утвърдени методи за диагноза и лечение на очните заболявания.
Очните прегледи се извършват в частния кабинет в Стара Загора, бул."Митрополит Методий Кусев" №9, след предварително записване.

Кабинетът на д-р Джелебов разполага с най-модерен набор от апаратура - апарат за скрининг на деца (определя диоптри на деца над 6 месечна възраст) OCT, 532nm зелен лазер, 1064nm YAG лазер и др.


Извършват се високотехнологични изследвания, като- анализ на вълновия фронт на окото с най-прецизния в страната уред, роговична топография, оптична кохерентна томография с очен скенер от последно поколение за ранна диагноза на глаукома и заболявания на ретината.


Рутинни диагностични и лечебни процедури: биомикроскопия, офталмоскопия, гониоскопия, компютърна периметрия, визуализация и документиране на заден очен сегмент (т.нар. очни дъна), измерване, анализ и преизчисляване на вътреочно налягане (при глаукома), екзофталмометрия, вземане на секрет за микробиологично изследване, отстраняване на чужди тела от конюнктива и роговица, субконюнктивни инжекции, сондиране при стеноза на слъзните канали.


Извършват се широка гама от оперативни интервенции при вродени и придобити заболявания. Операции за катаракта и роговична рефрактивна хирургия (корекция на зрението).


Отделението разполага с единствения в страната фемосекунден лазер за рефрактивна хирургия VisuMax на лидера в бранша Carl Zeiss. Той прави възможна корекцията на по-широк диапазон от рефракционни аномалии, в сравнение със старата технология с механичен микрокератом. Чрез него коригирането на зрението - LASIK се превръща в безболезнена и прецизна, изцяло лазерна процедура.


Рефрактивна лазерна хирургия

Рефрактивната лазерна хирургия спечели своето заслужено място в ежедневната офталмологична практика като надежден метод за лечение на нарушенията на зрението.
За периода от създаването на оперативната методика от нея са се възползвали милиони пациенти, като при над 95% от тях е приложена LASIK.


За постигане на оптимална корекция на роговицата е необходимо използване на съвременна, високоспециализирана техника.


Отделението разполага с пълната, най-нова платформа на Carl Zeiss за рефрактивна хирургия.


Оперативната процедура LASIK през 2010 г. навърши 20 години и се основава на задълбочени медицински изследвания като същевременно е и най-бързият и надежден метод.

Работи със Здравна каса, ОЗОФ Доверие ЗАД и Дженерали Застраховане АД

Опит

6000, Стара Загора, България, бул. "Митрополит Методий Кусев" №9 / Очен Център Верея
35942601460
Платен прием
Работи с осигурител
НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА (НЗОК)
доц. Д-р Димитър Джелебов, дм създаде публикация
2020
The Future of the COVID-19 Pandemic: Lessons Learned from Pandemic Influenza Kristine A. Moore, MD, MPH Marc Lipsitch, DPhil John M. Barry, MA Michael T. Osterholm, PhD, MPH
The Future of the COVID-19 Pandemic: Lessons Learned from Pandemic Influenza Kristine A. Moore, M...

    1. Поради по-дълъг инкубационен период, по-асимптоматично разпространение и по-високо R0, COV...

2016
Забелязвали ли сте, че бебето може да плаче .. и плаче, но да не пророни дори и една сълза? Това е така, защото организмът ни започва да произвежда сълзи едва към края на първия месец след раждането. Ето и още няколко интересни факта за развитието на човешкото зрение през първите...
Вижте още

Публикации

The Future of the COVID-19 Pandemic: Lessons Learned from Pandemic Influenza Kristine A. Moore, MD, MPH Marc Lipsitch, DPhil John M. Barry, MA Michael T. Osterholm, PhD, MPH
The Future of the COVID-19 Pandemic: Lessons Learned...
Публикация
2016
Умора при използването на дисплеи Много от нас често изпитват умора при работа на изкуствена светлина и особенно при работа с компютър, таблет и дори телефон. Причината за това са честотни трептения, които пораждат дискомфорт. Синьото и виолетовото LED осветление е много еф...
Вижте още