За мен

АОСИА реазлизира първия по рода си в Европа иновативен проект в столичната болница "Сити клиник". С използването на тези технологии лекарите знаят във всеки един момент местонахождението на пациентите си , електронни гривни сигнализират при здравословен проблем от всяка точка на света.

Българската IT-компания АОСИА беше наградена с отличието Партньор на годината за иновативни решения от Cisco Systems. Призът беше връчен по време на Глобална среща на партньорите на Cisco в Лас Вегас, САЩ.
Отличието е присъдено за реализирания от АОСИА проект в столичната Сити клиник. Компанията е изградила цялостното решение за инфраструктура, софтуерно обезпечение, виртуализация, телефония и видео конференция на клиниката. С използването на тези технологии лекарите знаят във всеки един момент местонахождението на пациентите си, електронни гривни сигнализират при здравословен проблем, а самите медицински специалисти имат сигурен достъп до информацията за своите пациенти - от всяка точка на света, през всяко електронно устройство, по всяко време.
Така, дори и на почивка, в друг град или държава, те могат да дадат виртуална консултация, да реализират видео връзка или да прегледат медицинското досие с последните изследвания.

- Модерна комуникационна инфраструктура, която да обслужва медицинското оборудване в болницата и внедрената платформа за сътрудничество, е създадена в частната болница City Clinic съвместно със Cisco България и нейният партньор Аосиа. Създадената в болницата мрежа е първата у нас със сертификат по стандарта Cisco Medical-Grade, който гарантира защитен обмен на медицинска информация в здравните заведения. "Сити клиник е с най модерната ИТ среда у нас и в региона, имаме медицинско оборудване на световно ниво, но за нас това е само инструмент за бърз обмен на информация за пациентите между лекуващите лекари, консултантите, медицинските сестри. Основните ползи от проекта са за медицинските екипи. Те разполагат със свободен достъп до пациентските записи и цялата поддържаща документация, включително рентгенови снимки, томографски изображения и лабораторни резултати от всяко място в болницата, у дома или дори ако са в командировка в чужбина", заяви Илиан Григоров, съосновател и управител на Сити Клиник,

За целта в болницата се ползват технологии за сътрудничество на Cisco, които са част от една виртуална облачно базирана инфраструктура, която се управлява от външния партньор на Cisco Аосиа.

Проектът е първи по рода си в България и е един от първите в Европа. "Чрез внедряването Сити Клиник доказва, че в България може да се реализират иновации от най-високо ниво, като това се дължи на визията на клиниката, уникална за Източна Европа, заяви Питър Хайду, генерален директор Югоизточна Европа на Cisco, който се включи чрез видеоконферентна връзка от Сан Франциско. - Технологиите не струват сами за себе си, тяхното важно значение се разкрива, когато са част от ежедневния живот и услуги. В здравеопазването животът на пациентите често зависи от правилната преценка, а технологиите за сътрудничество помагат именно в това отношение. Сити Клиник е лидер в региона в отношението към пациентите, е-обучение, дистанционната лекарска грижа, Надявам се някой ден да има „копия" на това внедряване в цяла България и региона", добави Хайду.

Технологията за сътрудничество помага на Сити Клиник да развива двата си основни приоритети – обучението на медицински специалисти и изследователската дейност. В тази област си сътрудничим с Медицинския университет във Варна, включително чрез системата за е-обучение, която дава възможност на младите специалисти да наблюдават наживо процедури, да участват в научни събития и конгреси", добави Андрей Марков, съосновател и управител на Сити Клиник, след което бе осъществена видеоконферентна връзка с Медицинския университет във Варна и неговият ректор проф. д-р Красимир Иванов...

Специалности

Медицинска сестра

Поканете ваши колеги в CredoWeb

Поканете ваши колеги в CredoWeb