Опит

Ръководител на Център по дерматология и алергология
4000, Пловдив, България, ул. Перущица 1 А
35932607349

УМБАЛ „Пълмед“Пловдив с Център по алергология и дерматология

 

Център по алергология и дерматовенерология работи на територията на модерната пловдивска университетска  болница „Пълмед“. Той се състои от кабинети в ДКЦ „Пълмед“ и лаборатория, която се оглавява от известният пловдивски дерматовенеролог и алерголог доц. Румяна Янкова. В него се извършват не само консултации, но и разнообразни изследвания - тестуване с алергени за дихателна, хранителна и други видове алергии, медикаменти, включително така необходимите тестове с упойки за пациенти преди операции.

„Предоперативно обслужване при нас се осъществява не само за лежащо болните от болница „Пълмед“, но и за всяка друга болница, отделение, ДКЦ и медицинско заведение и пациент, които желаят да го извършат при нас. И не само тестуване, разбира се, а много по-важните консултации за предшестващо и съпътстващо защитно лечение, с оглед избягване на сериозни и животоопасни реакции“, казва доц.Янкова. Тя коментира, че в практиката си е имала десетки случаи на хора с предходни тежки алергични проблеми, включително с анафилактични шокове, които посредством адекватно пред- и следоперативно поведение излизат нормално както от периода на анестезия, така и като цяло от всяка хирургична, гастроскопска или друга инвазивна интервенция, изискваща въвеждане на упойка.

В модерния център традиционното епикутанно (пач тест) тестуване се извършва с най-новите, непрекъснато обновяващи се и окомплектовани европейски серии, авторизирани от Международната изследователска група по контактен дерматит. Същите серии ще се използват и при провеждане на ежегодната безплатна есенна седмица за алергологично тестуване и лечение на пациенти с дерматити и екземи.

Платен прием
Работи с осигурител
4000, Пловдив, България, ул. Янко Сакъзов 32
359885660866

Клиника за дерматология, естетична и козметична медицина и алергология:

Екипът на Доц. Румяна Янкова - дерматолог и алерголог, работи с единствените в Пловдив скенер фраксел и Q-switch лазери Fotona SP Dynamis и QX MAX за най-успешна лазерна епилация, премахване на татуировки (всички цветове), гъбични нокти, акне, белези, капиляри, пигментации и много други естетични и болестни проблеми.

Exilis Elite е система за фокусирана радиочестота, снабдена с най-модерната технология за оформяне / скулптуриране на тялото, изглаждане на кожата, подмладяване на лицето и терапия на целулит. Апаратът позволява проникване на енергията на различна дълбочина в тъканите, без да уврежда епидермиса. В резултат на това мастните натрупвания се стопяват и редуцират при едновременно стимулиране на колагенова синтеза и кожата става стегната и с фина повърхност. Изключително достъпен метод за терапия на бръчки, стягане на кожата и за подмладяване с Exilis Elite.

За различни естетични проблеми - PRP плазмотерапия / плазмолифтинг с обогатена с тромбоцити плазма за стимулиране на стволови клетки; също и ботокс, филъри (кожни импланти), Dermapen микроиглена терапия, безиглена и микроиглена мезотерапия (мезо-ниидлинг, микрониидлинг), нехирургичен лифтинг, лифтинг на Мадона, лазерни и химични пилинги, Pelleve технология за радиочестотно подмладяване и колагеносинтеза, ултрасонофореза, ултразвук, кавитация, дълбока осцилация.

В клиниката се работи с разнообразни, индивидуализирани и комбинирани терапии за андрогенна и гнездова алопеция (косопад), нежелано окосмяване, прекомерно изпотяване, себорея, разширени пори, комедони (отворени и затворени; черни и бели микрокистички), розацея, разширени капиляри и повърхностни вени (телеангиектазии), старееща и проблемна кожа, бръчки, целулит, стрии, татуировки, пигментни петна (мелазма, хлоазма, лунички и др.), брадавици, кондиломи, фиброми, невуси, бемки, псориазис, херпеси, липоми и мастни натрупвания с липолиза, алергии, чувствителна кожа, дерматити, екземи, псориазис, лихен и още много други кожни и алергични проблеми.

Платен прием

Образование

Кожни и венерически болести
Медицински университет - Пловдив
Пловдив , България
Клинична алергология

Специалности

Кожни и венерически болести
Клинична алергология

Поканете ваши колеги в CredoWeb

Поканете ваши колеги в CredoWeb