За мен

PhD, специалист по гимнастика, фитнес гимнастически дисциплини, изправителна гимнастика, адаптирана гимнастика (АФАС), гимнастика за бременни (Програма Нешева), мажоретни спортове, китайски и класически масаж.
 

АВТОБИОГРАФИЯ

 

Ирина Димитрова Петкова – Нешева

е родена в гр. Пловдив.

 

Спортна дейност

През периода 1975 – 1983 г. тренира спортна гимнастика и учи в спортното училище „Васил Левски“ – гр. Пловдив. Има участия в Републикански първенства и международни турнири. Покрива разрядите КМС и МС.

Образователна дейност

През 1987 г. завършва средното си образование в Техникум по хранително-вкусова промишленост – гр. Пловдив. Висшето ѝ образование се основава на 4 годишно обучение във ВИФ „Георги Димитров“ – София, Бакалавър и Магистър до 1991 г., като придобива квалификации „Педагог по физическа култура” и „Треньор по спортна гимнастика” с отличен успех. 

През годините на следването си е участвала на всички първенства по спортна гимнастика.

Квалификации

Треньор по хата-йога; Западен (класически) и Източен (китайски) масаж.

Треньорска дейност

В периода 1991 – 1995 г. работи като треньор по гимнастика в ЦСКА. Участва в селекцията и подбора на деца за спортна гимнастика, както на семинари и съдийски курсове. Съдия по спортна гимнастика.

През периода 1995 – 1999 г. работи като организатор и преподавател по аеробика в Департамента по спорт към СУ ”Св. Кл. Охридски”, София. Извършва и треньорска дейност с представителния отбор по аеробика в СУ. Отборът има дългогодишна водеща класация измежду всички висши учебни заведения. Инструктор и съдия по аеробика от 1990 – Съюз по аеробика (Йорданка Благоева).

След спечелен конкурс от 1999 г. е назначена като асистент по гимнастика към катедра Гимнастика в НСА „В. Левски“. Организира и подготвя мажоретен състав на Национална спортна гимнастика.

  • Старши асистент – 2003 год. 
  • Главен асистент – 2006 год.
  • Доктор (PhD) – 2014 год.
  • Доцент – 2016 год.

Научни интереси, публикации и участия в научни форуми

Участник и изпълнител в научен проект № 234/30.05.2011 на тема „Влияние на гимнастиката при жени с нормална бременност“. Участва в научни, национални и международни конференции и конгреси, в семинари и съдийски курсове по гимнастика и мажоретки. Автор и в съавторство е на над 60 научни публикации. Участник в V и VI международен научен конгрес „Спорт, стрес, адаптация”.  

Програма Нешева "Гимнастика с психопрофилактика и функционален контрол за жени с нормална бременност". Първи модул "Гимнастика" Втори модул "Психопрофилактика".

Опит

1000, София, България, Студентски град, до последната спирка на рейсове 94 и 280, в многофункционален комплекс на Национална спортна академия (НСА) "В. Левски"
359893396302
Дни за консултация

Понеделник

18:30 - 20:00

Сряда

18:30 - 20:00

Платен прием

Образование

Медицинска физкултура

Специалности

Медицинска физкултура

Поканете ваши колеги в CredoWeb

Поканете ваши колеги в CredoWeb