За мен

Д-р Хаджилазов е ендокринолог в клиниката по ендокринология във Втора МБАЛ София.
 

Завършва медицина в София през 1995 г. Придобива специалности по вътрешни болести в клиника по пропедевтика на вътрешните болести към Медицинския университет в София и ендокринология във ВМА-София. 

Във Военно-медицинска академия е работил от 2009 г. до 06.2018 г. в клиника Ендокринология. В продължение на 5 години е практикувал в приемен кабинет в болница "Токуда" в София, както и в други лечебни заведения в извънболничната медицинска помощ.

Прави ехографии на щитовидната жлеза и остеодензиометрия за диагностика на остепороза. 

Взел е множество следдипломни квалификации и специализации в областта на обменните заболявания. 

Опит

1000, София, България, Ул. Христо Ботев 120
Платен прием
Работи с осигурител
НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА (НЗОК)
Соята - двуличният заместител на животинските белтъци
Соята - двуличният заместител на животинските белтъци

  За или против консумацията на месо и животински продукти - тази тема добива все по-широка попу...

Особености в диетичния режим при хора с диабет и затлъстяване (ВИДЕО)
Особености в диетичния режим при хора с диабет и затлъстяване (ВИДЕО)

Видеото представя Правилото на петте "К" в принципите на хранене при диабет и затлъставане

Публикации

Соята - двуличният заместител на животинските белтъци
Соята - двуличният заместител на животинските белтъци
Публикация
Особености в диетичния режим при хора с диабет и затлъстяване (ВИДЕО)
Особености в диетичния режим при хора с диабет и зат...
Публикация
Великденската трапеза - как да я уважим, без да прекалим
Великденската трапеза - как да я уважим, без да прекалим

Наближава един от най-светите празници за християнския свят – Великден. Денят, в който отбелязвам...

ПАЛМОВОТО МАСЛО ЛИ Е най-опасната мазнина
ПАЛМОВОТО МАСЛО ЛИ Е най-опасната мазнина

     През последните години доста се шуми около палмовото масло и употребата му в хранителната и...

Отслабва ли се от диетични и био продукти
Отслабва ли се от диетични и био продукти

Наднорменото тегло и затлъстяването са един от най-сериозните здравословни проблеми пред развитит...

Петте „K“ в принципите на храненето при захарен диабет и затлъстяване
Петте „K“ в принципите на храненето при захарен диабет и затлъстяване

Наднорменото тегло и затлъстяването в последните десетилетия са се превърнали в световна пандемия...

Хроничните гъбични инфекции при диабетиците може да доведат до диабетно стъпало
Хроничните гъбични инфекции при диабетиците може да доведат до диабетно стъпало

Захарният диабет е едно от най-значимите социално-значими заболявания на нашето съвремие. От него...

​Вкусна празнична трапеза с по-малко калории
​Вкусна празнична трапеза с по-малко калории

Коледа и Нова година са празници, по време на които кулинарните изкушения са безброй. Към неизяде...

Как да избегнем натрупването на излишни калории по празниците
Как да избегнем натрупването на излишни калории по празниците

Наближават едни от най-красивите и най-вкусните празнични дни - Бъдни вечер, Коледа и посрещането...

Подслаждане с плодова захар - наистина ли винаги е по-добре
Подслаждане с плодова захар - наистина ли винаги е по-добре

В стремежа си да се хранят по-здравословно все още доста българи продължават да залагат на домашн...

Изкуствените подсладители - приятели или врагове
Изкуствените подсладители - приятели или врагове

Напоследък все по-често се дискутират различни проблеми относно съвременното хранене и произтичащ...

1. захарин; стевия; аспартам 2. захар; фруктоза; захарин; стевия3. захарин 4. цикламат 5. съдържа и микроелементи и някои витамини; може да се получи и от смесването на бяла захар с меласа; добива се от същите източници, от които и бялата захар 6. фруктозо-гл...
Вижте още
 ТЕСТ - Познавате ли вредите от различните подсладители?
ТЕСТ - Познавате ли вредите от различните подсладители?

Верните отговори можете да проверите тук

Фруктозо-глюкозен сироп - сладък, но опасен
Фруктозо-глюкозен сироп - сладък, но опасен

Имали ли сте някога впечатлението, че след отпиване на глътка-две от някоя напитка или пък хапчиц...

Бяла или кафява захар
Бяла или кафява захар

Думата ,,захар” се свързва със сладост. И наистина, когато поставим захар (бяла или кафява) в к...

Стевия - това ли е добрият подсладител
Стевия - това ли е добрият подсладител

СТЕВИЯ(,,медена билка’’, Stevia Rebaudiana ) На фона на голямото разнообразие от подсладители - и...