За мен

Д-р Хаджилазов е ендокринолог в клиниката по ендокринология във Втора МБАЛ София.
 

Завършва медицина в София през 1995 г. Придобива специалности по вътрешни болести в клиника по пропедевтика на вътрешните болести към Медицинския университет в София и ендокринология във ВМА-София. 

Във Военно-медицинска академия е работил от 2009 г. до 06.2018 г. в клиника Ендокринология. В продължение на 5 години е практикувал в приемен кабинет в болница "Токуда" в София, както и в други лечебни заведения в извънболничната медицинска помощ.

Прави ехографии на щитовидната жлеза и остеодензиометрия за диагностика на остепороза. 

Взел е множество следдипломни квалификации и специализации в областта на обменните заболявания. 

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2018
Соята - двуличният заместител на животинските белтъци
Соята - двуличният заместител на животинските белтъци

  За или против консумацията на месо и животински продукти - тази тема добива все по-широка попу...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2018
Особености в диетичния режим при хора с диабет и затлъстяване (ВИДЕО)
Особености в диетичния режим при хора с диабет и затлъстяване (ВИДЕО)

Видеото представя Правилото на петте "К" в принципите на хранене при диабет и затлъставане

Публикации

Соята - двуличният заместител на животинските белтъци
Соята - двуличният заместител на животинските белтъци
Публикация
Особености в диетичния режим при хора с диабет и затлъстяване (ВИДЕО)
Особености в диетичния режим при хора с диабет и зат...
Публикация
д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2018
Великденската трапеза - как да я уважим, без да прекалим
Великденската трапеза - как да я уважим, без да прекалим

Наближава един от най-светите празници за християнския свят – Великден. Денят, в който отбелязвам...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2017
ПАЛМОВОТО МАСЛО ЛИ Е най-опасната мазнина
ПАЛМОВОТО МАСЛО ЛИ Е най-опасната мазнина

     През последните години доста се шуми около палмовото масло и употребата му в хранителната и...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2016
Отслабва ли се от диетични и био продукти
Отслабва ли се от диетични и био продукти

Наднорменото тегло и затлъстяването са един от най-сериозните здравословни проблеми пред развитит...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2016
Петте „K“ в принципите на храненето при захарен диабет и затлъстяване
Петте „K“ в принципите на храненето при захарен диабет и затлъстяване

Наднорменото тегло и затлъстяването в последните десетилетия са се превърнали в световна пандемия...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2016
Хроничните гъбични инфекции при диабетиците може да доведат до диабетно стъпало
Хроничните гъбични инфекции при диабетиците може да доведат до диабетно стъпало

Захарният диабет е едно от най-значимите социално-значими заболявания на нашето съвремие. От него...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
​Вкусна празнична трапеза с по-малко калории
​Вкусна празнична трапеза с по-малко калории

Коледа и Нова година са празници, по време на които кулинарните изкушения са безброй. Към неизяде...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Как да избегнем натрупването на излишни калории по празниците
Как да избегнем натрупването на излишни калории по празниците

Наближават едни от най-красивите и най-вкусните празнични дни - Бъдни вечер, Коледа и посрещането...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Подслаждане с плодова захар - наистина ли винаги е по-добре
Подслаждане с плодова захар - наистина ли винаги е по-добре

В стремежа си да се хранят по-здравословно все още доста българи продължават да залагат на домашн...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Изкуствените подсладители - приятели или врагове
Изкуствените подсладители - приятели или врагове

Напоследък все по-често се дискутират различни проблеми относно съвременното хранене и произтичащ...

д-р Красимир Хаджилазов създаде статус
2015
1. захарин; стевия; аспартам 2. захар; фруктоза; захарин; стевия3. захарин 4. цикламат 5. съдържа и микроелементи и някои витамини; може да се получи и от смесването на бяла захар с меласа; добива се от същите източници, от които и бялата захар 6. фруктозо-гл...
Вижте още
д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
 ТЕСТ - Познавате ли вредите от различните подсладители?
ТЕСТ - Познавате ли вредите от различните подсладители?

Верните отговори можете да проверите тук

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Фруктозо-глюкозен сироп - сладък, но опасен
Фруктозо-глюкозен сироп - сладък, но опасен

Имали ли сте някога впечатлението, че след отпиване на глътка-две от някоя напитка или пък хапчиц...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Бяла или кафява захар
Бяла или кафява захар

Думата ,,захар” се свързва със сладост. И наистина, когато поставим захар (бяла или кафява) в к...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Стевия - това ли е добрият подсладител
Стевия - това ли е добрият подсладител

СТЕВИЯ(,,медена билка’’, Stevia Rebaudiana ) На фона на голямото разнообразие от подсладители - и...