За мен

Д-р Камелия Присадашка е дерматолог, с интереси в областта на естетичната медицина.

 

Дипломира се като магистър-лекар през 2008 г. в Медицински Университет-София. Зачислена е като редовен докторант и специализант в Катедра по Дерматология и Венерология – УМБАЛ „Александровска”-София. Разработва дисертационен труд на тема „Първични кожни Т-клетъчни лимфоми”.През 2014 г. д-р Присадашка придобива специалност „Кожни и венерически болести”. 

От 2010 г. проявява интереси в областта на естетичната медицина и започва да посещава специализирани обучения в страната и в чужбина.
Д-р Присадашка специализира естетична дерматология, като е преминала редица курсове за промяната в структурата на лицето, вследствие на хронологично и фотостареене, за цялостна оценка на кожата, лицевите структури и състоянието на организма преди започване на антиейджинг терапия, както и за незабавна реакция при проява на странични и нежелани ефекти, настъпили в следствие на инжектиране със субстанции.
Придобива сертификати за работа с лазерни технологии и други светлинни източници, дермални филъри, ботулинов токсин, колагенови стимулатори, лифтинг- и мезо- конци мезотерапия, PRP терапия и химически пилинги.
През последните 5 години, д-р Присадашка преминава обучения, свързани с подробна оценка на пациентите при антиейджинг терапията и подготвяне на индивидуани програми за подмладяване и разкрасяване.
През април 2017 г. на Експертен форум за трейнъри в Истанбул, след успешно издържан изпит, д-р Присадашка получава сертификат за официален обучаващ лекар на Галдерма за България.
През юни 2017 г. преминава през един от най-престижните анатомични курсове в Royal College of Surgeons of England, London. По същото време започва провеждането на редица обучения на лекари за работа с филърите Restylane в България и Македония.
От 2018 г. д-р Присадашка продължава с надграждането си като обучаващ лекар на една от най-големите компании за хиалуронови филъри - Галдерма. Усвоява нови, индивидуални подходи при провеждането на естетични корекции с хиалуронови филъри, в основата на които е персонализацията при всеки пациент.
През 2019 г. д-р Присадашка участва в естетични форуми в Обединени Арабски Емирства, Русия, Италия, Франция, Турция и др., на които основни теми са подмладяване и подобряване както на лицевите структури, така и на повърхността на кожата, без да се загубва индивидуалността на пациентите.
През 2020 г. д-р Присадашка започва да обучава лекари за активността на основните аминокиселини, необходими за производството на колаген и еластин в кожата, съдържащи се в иновативният продукт Сунекос.

По време на обучението си д-р Присадашка придобива сертификати и от практически курсове по криотерапия, дерматоскопия, дерматохистопатология, дерматохирургия.

Владее английски и италиански езици.

Участник е в националната кампания „Диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания” и в общоевропейската кампания за превенция на рака на кожата „Евромеланома”. Наградена е за участие в Първи национален симпозиум „Млад хематолог”. Член е на Български лекарски съюз и на Българското Дерматологично дружество.

Професионален път:

2009-2014 г. - УМБАЛ Александровска

2015-2017 г. - ДКЦ Софиямед

2016 г. - Aesthe Clinic Beauty

2017-2020 г. - Evolution Aesthetic & Laser Center

 

 

Опит

Дерматолог
1404, София, България,
kameliya.prisadashka@gmail.com 0888484948 0884503884
Прием само след запазен час
Платен прием
Услуги в тази практика
  • дерматологични и естетични консултации и процедури

Образование

2002 - 2008
Лекар - магистър
Медицински университет - София

Специалности

Кожни и венерически болести

Организации, в които членувате

Поканете ваши колеги в CredoWeb

Езици

английски

Услуги

  • дерматологични и естетични консултации и процедури

Поканете ваши колеги в CredoWeb