Главна страница

За нас

​Lichensed е серия продукти с иновативна формула за облекчаване на дихателните пътища, която помага да се предотврати влошаването на състоянието и развиването на по-сериозни последици от атаката на вирусите.
 

Lichensed освобождава напрежението и отнема болката. Тя е комбинация от натурални, активни съставки, разработени в съответствие с философията на природната медицина и в унисон с най-новите, съвременни изисквания и технологии. В състава им са включени екстракти от Исландски лишей /Cetraria islandica/, Котешки нокът /Uncaria tomentosa/, Бяла ружа /Althaea Officinalis/, Росянка /Drosera rotundifolia/, Живовляк /Plantago major L./ и Прополис /Propolis/ за максимална ефективност върху дихателните пътища.

Исландският лишей или гръден лишейник /Cetraria islandica/ представлява многогодишно талусно растение, наподобяващо дребно храстче, съставено от гъба и водорасло. Основното му действие е да стимулира бронхиалната секреция. Още от древни времена се използва като билково лекарство за облекчаване на кашлица и против възпаления в устната кухина. Исландският лишей съдържа уснинова киселина, която е ефективна с антибиотичното си действие срещу Грам - положителни бактерии, включително Staphylococcus, Streptococcus и Pneumococcus, различни други бактерии и някои патогенни гъбички. Усниновата киселина оказва антивирусно, антимикотично, противовъзпалително и аналгетично действие. Учените са установили, че натриевата сол откритата в уснинова киселина на исландския лишей, потиска развитието на туберкулозните и други болестотворни микроорганизми. Те са открили и, че уснинова киселина възпрепятства неконтролираното размножаване на клетките в организма.

Главната съставката на талуса (80%) се състои от полизахариди. Половината от тях се падат на лихенина – силно набъбващо слузесто вещество, което се усвоява леко от организма и обуславя хранителната стойност на исландския лишей. Заради слузните вещества, които съдържа, дрогата е изключително ефикасна и при заболявания на лигавиците на белия дроб.

Котешки нокът /Uncaria tomentosa/ е дървовидна лиана, растяща в тропическите гори на Централна и Южна Америка, най-вече в Амазонската джунгла. Растението е най-мощният природен имуностимулатор и имуномодулатор, без опасни странични ефекти. Билката притежава антиоксидантно и увеличаващо имунната защита действие. Повишава активността на макрофагите и по този начин помага на организма да се справи с външните заразни агенти. Стимулира организма и го укрепва. Котешкият нокът съдържа 17 различни алкалоида от групата на оксидола и сапонинови гликозиди, които имат силен противовъзпалителен и имуностимулаторен ефект.

Алкалоидите са продукт от разграждането на белтъчните вещества в растенията. Важно е да се отбележи, че всички алкалоиди в котешкият нокът, както и всички негови биологични субстанции, действат синергично т.е. допълват и взаимно увеличават своето действие, а някои от тях при определени условия се превръщат едни в други. Алкалоидите притежават голяма физиологична активност и оказват силно въздействие върху организма, предимно по пътя на нервната система, като възбуждат или задържат дадена физиологична реакция. Те имат подчертан ефект върху способността на белите кръвни клетки да поглъщат и смилат вредните микроорганизми и чужди тела. В медицината се използва основно кората, която съдържа редица алкалоиди от групата на оксидола (изоптероподин, птероподин, изомитрафилин, митрафилин, изоринхофилин, ринхофилин). Те са с висока биологична активност и спомагат за засилването на активността на имунната система. Проучвания сочат, че билката понижава степента на възпалителната реакция с 46 – 89%. Увеличават ефективността на макрофагите (тип имунни клетки) и подобряват способността на тялото да се справя с вирусните инфекции.

Гликозидите са вещества, образувани от глюкоза и други захари, свързани с различни органични съединения и от тях зависи вкусът и ароматът на някои растения. Това е една от най големите групи биологично - активни съединения, широко разпространени в растителния свят. Сапониновите глюкозиди имат антибактериално и противогъбично действие. Те са разновидност на глюкозидите, които се разлагат до образуването на агликони, които оказват лечебно действие върху човещкия организъм. Основното свойство на сапонините е ускоряване на обменните процеси в организма и затова, то се използва в продуктите с отхрачващо действие. Те са като проводници на лекарствата в организма или катализатори на химическите реакции. Освен това сапониновите глюкозиди активират секрецията на слюнчените жлези и на стомашно-чревната лигавица, с което подпомагат храносмилането.

Бяла ружа /Althaea Officinalis/ в превод означава „официалният лечител“. Използва се за лечение на възпалено гърло и суха кашлица. Полизахаридите съдържащи се в листата и корените й облекчават дихателните пътища и имат успокояващ ефект върху възпалените мембрани в устата и гърлото. Благодарение на антибактериалните й свойства пък се предотвратява възпалението. Тя има способността да увеличава белите кръвни клетки и е много ефикасна за лечение на настинки и пресипналост. Бялата ружа действа обезболяващо върху лигавицата на дихателните пътища, като помага за по-лесното изхвърляне на секретите при бронхит или настинка. Облекчава симптомите при коклюш, астма, емфизема и възпаленото гърло. Корените на растението се употребяват за лечение на възпаления на дихателните пътища: ларингит с пресипнал глас, фарингит, трахеобронхит с дразнеща мъчителна кашлица, задух. Те съдържат голямо количество слузно вещество, което се състои от хексози, пентози, галактуронова киселина, глюкоза и др.

Бялата ружа действа като клей, създавайки плътно лепкаво вещество, което обгръща мембраните. Екстрактът от билката съдържа флавоноиди, които имат противовъзпалителни свойства и намалят възпалението, докато клеят ги задържа на едно място като предотвратява последващо увреждане.

Росянка /Drosera rotundifolia/ е натурален болкоуспокояващ продукт и едно от най-често срещаните насекомоядни растения.
Съдържа веществото дрозерон 1% /идентично на плумбагина/, бензоена киселина и други. Използва се при лечение на заболявания на дихателния апарат-ларингити, фарингити, коклюш, суха или продуктивна кашлица, бронхиален катар, астма или трахеобронхит. Растението намалява стимулацията на кашлянето.

Живовлякът /Plantago major L./ е билка с уникално отхрачващо  действие. Препоръчва се при заболявания на дихателната система. Помага на дробовете да се пречистят от насъбрания секрет и убива вируса, причинител на заболяването.

Прополисът е отличен природен антибиотик и стимулатор на имунната система.
Основен състав на прополиса : флавоноиди, органични киселини, алдехиди, аминокиселини, микроелементи и минерални вещества. Съдържа 500 пъти повече биофлавоноиди (витамин Р), отколкото в портокалите. Притежава разностранни действия: бактериостатично (задържа развитието на много видове бактерии), бактерицидно (убива повече от 100 вида бактерии), противовирусно, Фунгицидно (спира развитието на гъбите), анестезиращо и противовъзпалително. Изключително ефикасен е за облекчаване симптомите при грип, настинка, инфекции на дихателните пътища, респираторни заболявания.

Lichensed dashboard.own_post_posted
2016
​Lichensed - иновативна формула за облекчаване на дихателните пътища
default image
​Lichensed - иновативна формула за облекчаване на дихателните пътища

Lichensed е иновативна формула за облекчаване на дихателните пътища, която помага да се предотвр...

Публикации

​Lichensed - иновативна формула за облекчаване на дихателните пътища
Публикация
​Lichensed - иновативна формула за облекчаване на дихателните пътища