За мен

Д-р Елена Горанова е съдов хирург с многогодишен опит. Завършва Медицински университет-София през 1982 г. Специалности по обща хирургия и съдова хирургия придобива през 1992 и 1996 г. Работи с пациенти с остри и хронични артериални заболявания, венозни заболявания, хроничeн лимфедем и хронични рани от венозни или артериален произход както и диабетни рани.


Д-р Горанова практикува активна хирургическа работа в областта на съдовите заболявания от 1986 г. Специализирала е в Клиника Питие Салпетриер в Париж през 1992 г. и въвежда лечението с Радиофреквентна аблация на разширените вени в България.Участва в авторски екип в създаването на Медицински консенсус за лечение на хроничната венозна болест, лечение на дълбоката венозна тромбоза и Европейски консенсус за склерозираща терапия. През 2017 г. защитава и научен труд върху прогноза и лечение на абдоминалните аневризми.


Член е на Европейското дружество по съдова хирургия, на Българското дружество по ангиология и съдова хирургия и на Балканския венозен форум.

Прочети още на: Д-р Елена Горанова: Промяната в начина на живот е ключова при разширени вени | Puls.bg - https://www.puls.bg/razgovariame-s-c-55/d-r-elena-goranova-promianata-v-nachina-na-zhivot-e-kliuchova-pri-razshireni-veni-n-35314

Опит

1000, София, България, ул. Коньовица 65
Платен прием
Работи с осигурител