За мен

Завършил е медицина във ВМИ – Пловдив през 1990 година. От самото си завършване работи активно в областта на фармацията, храненето, лечението и превантивната медицина, както с природни, така и с фармацевтични продукти, храни и хранителни добавки. Член е на Българското Научно Дружество по Хранене и Диететика.
Д-р Шишков е профилиран в изграждането на цялостни индивидуални лечебно-профилактични и оздравителни програми, както и на диетични планове, насочени към преодоляване на здравословни проблеми и достигане на състоянието на „оптимално здраве“, в съответствие с принципите на орто-молекулярната медицина. Автор е на редица публикации в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение.
Eдин от малкото медицински специалисти в областта на храненето и диететиката, които се ръководят от принципите на орто-молекулярната медицина в диагностиката, профилактиката, лечението и рехабилитацията на всички медицински заболявания. Орто-молекулярната медицина е сериозната научна основа на модерно направление, известно още като нутритерапия или диетотерапия, включващо както прилагането на конвенционални диети и хранителни режими, така и клинично обоснованата употреба на биологично активни вещества и есенциални нутриенти като допълнение към индивидуалното хранене, с цел достигане и задържане в състояние на оптимално здраве за максимално продължително време от човешкия живот.
Д-р Шишков е автор на редица публикации в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение. Д-р Шишков е бил лектор в уникалната програма „Natura Sanat“ за обучение на магистър-фармацевти и придобиването им на допълнителна квалификация и консултантски умения в областта на хранителните добавки.

Д-р Шишков е бил свободен докторант към катедрата по „Хигиена, медицинска екология и хранене“, медицински консултант на Представителството на "Фарма Норд" за България. Работил е и за едни от най-големите фармацевтични фирми в света, както и за българския клон на компанията “Nestle”, известна като най-мощната компания занимаваща се с храни и хранене в световен мащаб. Работил е и като консултант към оздравителния хомеопатичен център “Фитолек” и центърът за цялостно здравно възстановяване “Холиста” в София.


Опит

1000, София, България, ж.г. Южен Парк, бл. 44
359896768684
Платен прием
д-р Владимир Шишков създаде публикация
2015
д-р Владимир Шишков създаде публикация
2014
Храненето като профилактика на онкозаболяванията
default image
Храненето като профилактика на онкозаболяванията

Каква профилактика можем да правим на онкологичните заболявания?Много хора осъзнават, че са се хр...

Публикации

Нутритерапия - храни, напитки и хранителни добавки (ВИДЕО)
Публикация
Нутритерапия - храни, напитки и хранителни добавки (ВИДЕО)
Храненето като профилактика на онкозаболяванията
Публикация
Храненето като профилактика на онкозаболяванията