За мен

Доц. Цветин Генадиев е основател и ръководител на "Вита Простата Център" към МБАЛ Вита, гр. София. Основава този център за насочване на усилия и постигане на резултати в тясна, но многостранна урологична област - лечение и диагностика на простатата.

Доц. Цветин Генадиев започва урологичния си стаж през 1994г с четиригодишна специализация по урология във ВМА София, в Катедра урология и нефрология. През годините до днес е посветил усилията си в областта на диагностиката и лечението на простатата. Въвежда лапароскопията в българската урология и утвърждава метода в практиката. Извършва за първи път в България със свой български екип Роботизирана радикална простатектомия с робота Да Винчи в МУ гр. Плевен. Извършва за първи път и екстраперитонеална роботизирана радикална простатектомия. Въвежда високодозовата брахитерапия на простатата при карцином на простатата в българската медицинкса практика. Научната си кариера развива в УБ Лозенец София, база на Медицински факултет към Софийския Университет, където е и първият доцент по урология към факултета. 

Защитава докторантура през 2007 г. на тема „Лапароскопска тазова лимфна дисекция в диагностиката, стадиране и определяне показанията за радикална простатектомия при карцином на простатата” .

От 2010 г. е доцент по урология.

Преминал е през множество международни курсове по лапароскопска урология и иновации в лечението на простатата.

Специализирал е лапароскопска урология в Германия и Словения, екстракорпорална литотрипсия в Германия и Швейцария, обща класическа и ендоскопска урология в Германия.

Доц. Генадиев има над 50 научни публикации, от които 29 в областта на лапароскопията. Една лапароскопска монография.

Участие в научни проекти:

  1. Ръководител на Научен колектив от екип уролози за въвеждане на нов за България метод за лечение на простатен карцином – високодозова интерстициална брахитерапия на простатата.
  2. Ръководител на Научен проект за създаване на нов лазер в урологията

Член на Българско Урологично Дружество – отговорник на сектор „Лапароскопия“.

Опит

управител
1000, София, България, ул. "Петър Протич" 4
0888503352
Платен прием
1000, София, България, ул. "Филип Кутев" 10
Работи с осигурител
НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА (НЗОК)

Образование

Урология

Специалности

Урология

Поканете ваши колеги в CredoWeb

Поканете ваши колеги в CredoWeb