За мен

Проф. Донка Байкова е специалист по хранене и диететика

Завършила е немска езикова гимназия със златен медал. През 1976 г. завършва медицина в София. През 1981 г. защитава дисертационен труд след редовна докторантура. 

В момента ръководи Катедрата по превантивна медицина във Факултета по обществено здраве в МУ в София. Kонсултира  в МЦ "Марковс" в  София. Приемният й кабинет е на адрес София, ул. "Асен Златаров" 2, ет. 1. 

Записване на тел. 02 944 36 77 от 17,00 до 20,30 часа.  

Опит

1000, София, България, ул. Алеко Константинов 17, вх. А
Работи с осигурител
проф. Донка Байкова създаде публикация
2014
Правилното хранене е част от лечението на всяко заболяване
Правилното хранене е част от лечението на всяко заболяване

Правилният хранителен режим е изключително важен за изхода от всяко едно заболяване. Той е третат...

проф. Донка Байкова създаде публикация
2014
Изварата е храна-лекарство за черния ни дроб
Изварата е храна-лекарство за черния ни дроб

- Проф. Байкова, какво се разбира под биологична стойност на храната?- В науката за хранене често...

Публикации

Правилното хранене е част от лечението на всяко заболяване
Правилното хранене е част от лечението на всяко забо...
Публикация
Изварата е храна-лекарство за черния ни дроб
Изварата е храна-лекарство за черния ни дроб
Публикация
проф. Донка Байкова създаде публикация
2014
Няма вредни храни, а неправилни комбинации
Няма вредни храни, а неправилни комбинации

Няма вредни храни, а неправилни комбинации. По време на празниците би било по-добре храната да се...

проф. Донка Байкова създаде публикация
2014
Храните фалшификати носят риск от генни мутации
Храните фалшификати носят риск от генни мутации

Много от храните по магазините са имитации. Обикновено приличат на истински по цвят и вкус, но ст...

проф. Донка Байкова създаде публикация
2014
Оценка на риска от хранителни и антропометрични несъответствия при жени в репродуктивна възраст в България
Оценка на риска от хранителни и антропометрични несъответствия при жени в репродуктивна възраст в...

Резюме Проблем: Дисбалансираното хранене е важен рисков фактор за несъответств...