За нас

Болестта започва на млада възраст между 18 и 30 години, но се диагностицира едва към 40-45 годишна възраст. Това означава, че се губят 20 години преди заболяването да бъде установено и да се започне необходимото лечение!

Болестта на Бехтерев (Анккилозиращ спондилит)  е възпалително-ставно заболяване , което води до тежки деформации в опорно-двигателния апарат на пациентите и когато настъпят тези деформации е вече късно да се реагира адекватно.
Първият симптом на болестта на Бехтерев е болка ниско в кръста и скованост в гръбначния стълб. Повечето пациенти са млади мъже, които обикновено не обръщат внимание на тези симптоми и смятат, че се дължат на претоварване и много често  ги игнорират. Съветът на специалистите към младите хора е да не игнорират болки ниско в кръста, които продължават повече от 2 дена, при наличие на такива симптоми, задължително потърсете лекарска помощ.

НЕ ПОДМИНАВАЙТЕ СИМПТОМИТЕ, ПОПИТАЙТЕ РЕВМАТОЛОГ

 

Ранната консултация с правилния лекар-специалист е от първостепенно значение...
„Не думите ни лекуват. Лекува ни вярата”

Публикации

Септември – Световен месец за борба с ревматичните заболявания
Септември – Световен месец за борба с ревматичните з...
Публикация
Йога и болест на Бехтерев – една история за любов и омраза
Йога и болест на Бехтерев – една история за любов и ...
Публикация
Филиал Баня, известен повече като Карловски минерални бани, предлага уникални възможности за рехабилитация
Стресът може да отключи автоимунни заболявания.
Елена Атанасова: Стресът може да б...
Ако болният трябва да знае и да спазва определени нещата, за да се бори успешно с болестта, то неговите близки трябва да знаят и да се съобразяват с много повече неща в името на физическото и психическо благополучие на болния, казва проф. Златимир Коларов.
Какво трябва да знаят близките н...
Анкилозиращият спондилит ( болест на Бехтерев) изисква непрекъснато лечение и динамично наблюдение на болния от ревматолог, своевременното лечение и активна ЛФК и рехабилитация.
Албена Янева е диагностицирана през 2000 година с Болест на Бехтерев или анкилозиращ спондилит, след 10 години лечение с погрешна диагноза и много изтърпяна болка.Сега е усмихната,готова да помогне на всеки.Запознавам се с нея,след като я видях да танцува на песен на „Диана Експрес” .
Анкилозиращият спондилит ( болест на Бехтерев) изисква непрекъснато лечение и динамично наблюдение на болния от ревматолог, своевременното лечение и активна ЛФК и рехабилитация.
Много често оплакванията се диагностицират в ранния стадий на болестта като дископатия, радикулит, лумбаго, ишиас и др. Това са и най-честите диагнози, които се поставят на болните от болестта на Бехтерев в ранните етапи, преди разгръщането на цялостната клинична картина и пълната изява на болестта.
Симптоми на болестта на Бехтерев
Близо 30 000 души у нас живеят с анкилозиращ спондилит или болестта на Бехтерев. Предимно са засегнати млади хора на възраст от 18 до 35 години. Макар, че не е животозастрашаваща, болестта на Бехтерев е нелечима и хронична. Ако не бъде навреме диагностицирана, води до идвалидизация. Не подценявайте болките в гърба и се консултирайте навреме с ревматолог!
Вижте още
ОКОЛО 30 000 ДУШИ В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯ...
Болестта на Бехтерев е често срещано заболяване.
Болестта на Бехтерев е социално зн...
Болестта на Бехтерев е автоимунно ревматично заболяване, което причинява изключителни болки в гръбнака, води до постоянна умора и възпаления по цялото тяло, като засяга различни органи.
Изправи се срещу болестта на Бехте...