За мен

Казвам се Д-р Жени Живкова и съм магистър по дентална медицина. Имам дългогодишен опит при работа с деца. Работата ми в колаборация с клинични психолози е довела до практически уминия в общуването с децата, така, че те лесно и без страх да приемат лечинието на техните зъби. 

Ортодонтията - науката за подреждане на зъбите в правилни съотнощения не само в техния ред, но и в захапка - съм стпециализирала в разични ортодонтски школи и системи. 

От класическите БРЕКЕТИ работя със системата ALEXANDER и DAMOND*SYSTEM.

От около 10 години работи със Силиконови апарати по Австралийската система Myobrace - за функционално (физиологично и естествено) лечение на лицево - целюстни деформации в много ранна детска възръст. Която използва етествения разтеж на челюстите и мускулите в периода на естествена смята на зъбите. При тази система децата носят апаратите докато спят и 1до 2 часа дневно.

От 2 години съм официален провайдер на Invisalign  - най- добрата система с невидими прозрачни апарати - без брекети. 

Можете да се запознаете със ситемите във видеото по надалу. 

Избора на лечение започва след Ортодонтски анализ, които показва кои от методите е най-подходящ за целите на лечението. 

Работя и в облстта на Възръстова ортодонтия която работи със пациенти след 18г. без горна възръстова граница.      

Опит

1000, София, България, София ул. Св.Св. Кирил и Методи №33

Частна практика в която основния акцент е обслужванато на пациента с висок професионализъм съчетаващ съвревенни технологии, качествени медикаменти и душевен комфорт на пациента.

Основни преоритети са:

1 Спазването на конфеденциялноста на пациента

2 Пестене на време на пациента - работи се със системата "четири ръце" - денталния лекар и сестрата,работят съвместно, сръчно и без да се отделят от операивното поле, така че пациента да прекара възможно най - малко време на стоматологичния стол.

3 Гъвкав график - сутрешни, следобедни, вечерни и часове през уикенда. Така пациентите с различен работен график могат да запишат часове в удобно за тях време.

4 Работа с деца. Д-р Живкова има дълъг опит при овладяване на детски кризи и страх от медицински маипулации. В кабинета се предоставя спецялна игра която запознава децата със денталния кабинет и инструментите, за да могат те съвсем спокойно да изградят сигурна привързаност към своя денталан лекар така че да изпитват радост и желание при посецение. При нужда кабината усигорява детски клиничен психолог.

5 Ортодонтия - Дълъг ортоноднски опит за коригиране на подредбата на зъбите и лицево челюстни деформации, както на деца, юноши така и на възръстни пациенти.

6 Душевен комфорт - това е най- луксозното което един детрален кабенет може да предложи. За д-р Живкова е важно пациента да се чувства релаксиран и в безопастност. За това предлага и психологична работа за пациенти с психологични страхове от медицински манипулации. Кабинета работи с трима клинични психолози един детски и двама дентални лекари- клинични психолози.  

7 Широк спектър от манипулации. Д-р Живкова работи в колабурация с най- добрите дентарни лекари - специялисти. При необходимост от лицево- челюстен хирург, ендодонт, имплантолог, пародонтолог тези специялисти са на разположение в кабенета за консултация или терапия.     

Платен прием
Работи с осигурител