Молекулният йод е нашата защита
Молекулният йод е нашата защита

Д-р Д .Атанасова - ендокринолог, МЦ- HBO, гр. Стара Загора   Когато става въпрос за йода, може мн...

Преддиабетно състояние
Преддиабетно състояние

Д-р Д. Атанасова Мутафчиева, ендокринолог, МЦ, гр.Стара Загора   Всички ендокринолози са наясно с...

Mедицината разполага с три важни оръжия- лекарство, скалпел и думи
Mедицината разполага с три важни оръжия- лекарство, скалпел и думи

Съвременната свръхмодерна, апаратна диагностика е важна в диагностичният процес. Да това е вярно,...

Различните подходи в медицината
Различните подходи в медицината

Това, което научих от собственият си живот и опит е да живея, като не позволявам на старите убежд...

ХРАНАТА- нашият избор
ХРАНАТА- нашият избор

За храната, която използваме като източник на енергия, може да се говори много. Храната, като изт...

Всичко за захарта – горчивата истина за сладките неща
Всичко за захарта – горчивата истина за сладките неща

Захарта е не само вредна, но и много токсична. Когато се запознаете с вредите, които нанася на на...

Йоден дефицит и бременност
Йоден дефицит и бременност

Как да се подържа нормално нивото на йода в кръвта? Какви са рисковете при йоддефицитните състоян...

Щитовидната жлеза и автоимунните заболявания – рискови и предразполагащи фактори
Щитовидната жлеза и автоимунните заболявания – рискови и предразполагащи фактори

Какви условия е необходимо да създадем, за да поддържаме здрава щитовидната жлеза (ЩЖ)? Какво й е...

Солта на нашата трапеза – колко и каква
Солта на нашата трапеза – колко и каква

В науката за храната и храненето соленото е един от петте основни вкуса, разпознаваеми от вкусови...

Приветствам идеята на МЗ, за написване на "Проект за ново ръководство по ендокринология и болести на обмяната" по две причини:
1.Дошло е  времето  за  актуализиране  на  старото  ръководство,поради натрупани нови знания във всички  раздели в...
Вижте още