За мен

​Д-р Михаил Скерлев е специалист по пластично реконструктивна и естетична хирургия. През 2001 г. основава и ръководи Медицински център за естетична пластична хирургия „Галатея" в гр. София.

Д-р Михаил Скерлев е специалист по пластично реконструктивна и естетична хирургия. През 2001 г. основава и ръководи Медицински център за естетична пластична хирургия „Галатея" в гр. София.

Прави консултации и естетични и пластични процедури в родния си град Варна, поне един път месечно през почивните дни. Завършил е висшето си образование в Медицинския университет в гр. Варна през 1984 г. А през 1987 г. участва в създаването на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия във Военноморската болница, където работи като хирург до заминаването си Южна Африка през 1991 г.


В Южна Африка специализира пластична хирургия при проф. Сколтц в университета „Мендуза”, до гр. Претория. За седем години, през които практикува професията си там, той е участвал в над 1500 операции, в това число и в разделянето на сиамски близнаци, срастнали в областта на главата.


В университетската болница „Гаранкува” се е занимавал главно с реконструктивна хирургия и изгаряния. В Първа военна болница в Претория е асистирал на много козметични операции.


Заради специализацията и практиката си в Южна Африка, той се оформя като пластичен хирург там и под влияние на англо-американската школа: „Моята основа като пластичен хирург е дадена в Южна Африка и по тази причина, аз мисля много постулатно – това се прави така, онова - така. Обучението и практиката ми е преминала в школа, в която ти дават постулат, в чиито граници можеш да варираш.

Това разбира се не ме ограничава, а напротив – кара ме да поддържам професионалната си квалификация на ниво. Всички нови методи се публикуват на английски, всички конгреси се провеждат на този език. Участвам минимум в два конгреса или конференции годишно, за да съм в крак с новите тенденции в пластичната хирургия и да мога да дам на пациентите си медицински услуги с най-високо качество”.

През 1998 г. се завръща в България и придобива специалност по Обща хирургия. Следващите две години специализира в Клиниката по пластична, реконструктивна и естетична хирургия кьм Александровска болница при доц. Димитьр Евстатиев и доц. Пенка Тепавичарова.

Там придобива специалност по пластично-реконструктивна и естетична хирургия през 2000 г. След това основава и ръководи Медицински център за естетична пластична хирургия „Галатея" в гр. София.

От 2013 г. д-р Скерлев е и началник на хирургическото отделение към МБАЛ „Здравето 2012”, гр. София.

Д-р Михаил Скерлев е член на Българската, Балканската и Международна асоциация по пластично възстановителна и естетична хирургия. Един от първите български специалисти, приети в Международното общество по естетична пластична хирургия.

От 2004 г. до 2012 г. е първият национален секретар за България в Световната асоциация на естетичните хирурзи. (International Society Of Aesthetic Plastic Surgery).
Д-р Михаил Скерлев е активен член на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, член на управителното бюро и секретар по организационните въпроси на БАПРЕХ.

Опит

Работи
1000, София, България, ул. Маестро Кънев 4
359878529955
Дни за консултация

Понеделник

09:00 - 18:00

Вторник

09:00 - 18:00

Сряда

09:00 - 18:00

Четвъртък

09:00 - 18:00

Петък

09:00 - 18:00

Платен прием
Естетична лабиопластика
Естетична лабиопластика

Има повишен интерес към естетизацията на половите органи. Деликатността на темата не позволява да...

Публикации

Естетична лабиопластика
Естетична лабиопластика
Публикация