За мен

Д-р Надежда Капанджиева е специалист по вътрешни болести и ревматолог в Русе с над 30 години медицински опит. Извършва прегледи, диагностика и лечение на ставни възпалителни заболявания-ревматоиден атрит, болест на Бехтерев, псориатичен артрит, дегенеративни и обменни заболявания - остеоартроза, подагра. Извършва и ехография на стави, лечение с Гуна ампули - гунафореза или подкожна апликация. Провежда ДЕКСА (DXA) изследване на костна плътност и лечение на остеопороза в Медико-диагностична лаборатория ДЕКСА 1. Д-р Капанджиева не преглежда деца.

 

ОБРАЗОВАНИЕ
Завършва Медицински университет Пловдив през 1988 г. Своите специалности Вътрешни болести и Ревматология придобива през 1995 г. и 1999 г.

 

КВАЛИФИКАЦИИ
Квалификация за ехография на стави - 2-ро ниво;
Сертифициран член на Международното общество за клинична денситометрия ISCD, 2010 г.;
Член на Българско дружество по ревматология, Българско дружество по остеопороза и Международна фондация по остеопороза IOF;
Ежегодно участие в ревматологични конгреси в България и Европа EULAR, както и в Световния конгрес на Международната асоциация по остеопороза.

 

БИОГРАФИЯ
От 1992 г. до 2015 г. д-р Капанджиева работи като ревматолог в МБАЛ Русе в Четвърто вътрешно отделение и в амбулаторен кабинет. От 2008 г. е ръководител на Медико-диагностична лаборатория ДЕКСА 1. От 2016 г. до 2020 г. работи като ревматолог в Първо вътрешно отделение към УМБАЛ Канев и в доболничната помощ в ДКЦ 1 Русе. От 2021 г. работи като ревматолог в УМБАЛ Медика Русе.

Опит

7000, Русе, България,
Д-р Надежда Капанджиева създаде публикация
2022
Д-р Надежда Капанджиева: Информация за заболяването Анкилозиращ спондилит  (Болест на Бехтерев)
default image
Д-р Надежда Капанджиева: Информация за заболяването Анкилозиращ спондилит (Болест на Бехтерев)

Анкилозиращият спондилит (Болест на Бехтерев) е хронично ревматично заболяване, засягащо аксиални...

Публикации

Д-р Надежда Капанджиева: Информация за заболяването Анкилозиращ спондилит  (Болест на Бехтерев)
Публикация
Д-р Надежда Капанджиева: Информация за заболяването Анкилозиращ спондилит (Болест на Бехтерев)