За мен

Д-р Добринка Калпачка е специалист невролог в София с над 10 години опит. Диагностицира и лекува пациенти със заболявания на централна, периферна и вегетативна нервна система. Д-р Калпачка не преглежда деца.
Работи в Клиниката по Нервни болести на Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Света Анна”, гр. София от 2015г. Нейните образователни, научни и клинични интереси са насочени в областта на спешната неврология, мозъчно-съдовите заболявания, невросонологията и езиковите нарушения след инсулт.

Добринка Калпачка е дипломиран магистър по Медицина (2012г., МУ - София), магистър по Обществено здраве и здравен мениджмънт (2016г., МУ - София) и специалист по Нервни болести (2018г., МУ - София).
През 2023г. придобива научно-образователна степен „доктор” с тема на дисертационния труд “Научно-базирана диагностика при афазия - дефиниране на прогностични индикатори при афазия, вследствие инсулт”.
Хоноруван преподавател по Неврология в катедрите по “Логопедия” и “Медико-социални науки” в Югозападен университет “Неофит Рилски”.

-Член на Столична колегия на Български лекарски съюз, Българско дружество по неврология, Българска асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика, Секретар на Българско дружество по инсулт за 2023г. и член на Европейската инсултна организация (ESO).
- Участие в многобройни национални и международни конгреси и семинари по специалността.
-Съавтор е на публикации в реферирани български и чуждестранни научни издания.

В периода от 2012 г. до 2013 г. д-р Калпачка работи като лекар ординатор във II МБАЛ София. От 2015 г. до 2019 г. е специализант по Нервни болести към УМБАЛ "Света Анна" София, а след 2019 г. продължава работа като специалист невролог в болницата. Към момента е част и от екипа на Кардиоцентър "Свети Лука", гр. София, Младост 1.
Обучавала се в областта на когнитивно-комуникативни нарушения, клинична практика в езиковата и говорна патология и изследване на афазия в Michigan State University, Department of Communication Sciences and Disorders, USA през 2019г.

Опит

лекар
1000, София, България, ул. Д. Моллов 1