За мен

Милен Великов стартира своята кариера през 2012 г. на позиция стажант в в Актавис - най-голямата фармацевтична компания в България по това време. За период от 4 години, той преминава през 3 различни позиции в отдел „Човешки ресурси“, номиниран е в 3 поредни години за служител, носител на ценностите на Компанията, като през 2014 г. печели два индивидуални приза в категория „Най-свързан сужител на годината“ и „Най-отдеден служител за 2014 г.“

През 2015 г. е класиран на второ място в категория „Най-свързан служител“ с разлика от един глас от първия. През 2013, 2014 и 2015 г., Актавис е в Топ 4 на „Най-добрите работодатели в България“, според класацията на АоN Hewitt, като през 2015 г. печели този приз, а Милен Великов и екипът, с който работи имат съществен принос в отличаването на Компанията и повишаване нивата на ангажираност и удовлетвореност на служителите.

 През същата 2015-а година, Милен печели 2 други индивидуални награди от гилдията на HR-ите в България. Българската Асоциация за Управление на Хора (БАУХ) му присъжда приз за „HR изгравяща звезда на годината“, като през 2014 г. той отново е номиниран за нея, а списание „Човешки ресурси“ го награждава със „Национален Златен приз Човешки ресурси“ в категория „Млад мениджър“. Милен Великов е единственият, който печели тези 2 награди в една и съща година. Той е и първият сертифициран HR специалист в България на база обновената система за сертифициране на БАУХ.

В последните години Милен активно споделя своята гледна точка в повече от 15 статии в различни медии като - karieri.bg, economy.bg, сп. Човешки ресурси, сп. Enterprise, сп. DEA и др. Той е канен за лектор в Стопанския Факултет към Технически Университет (София), участва активно в благотворителната кампанията “Изплети Топлина“, ментор е в ABLE Mentors, кариерен консултант в Академия Лидерите и др.

Към днешна дата Милен работи на позиция Мениджър Човешки ресурси в Екофарм. В момента е докторант в БАН. Има 3 магистърски степени - "Управление на човешките ресурси" в УНСС, "Организационно поведение и консултиране" от СУ "Св. Климент Охридски", както и "Социална и организационна психология" в Нов български университет. Бакалавър е по "Икономика и организация на труда" от УНСС. Има завършена степен по Human Resource Management в Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD UK - https://www.cipd.co.uk/  ) и е сертифициран кариерен консултант  - Global Career Development Facilitator ( GCDF USA - http://www.cce-global.org/GCDF )