За мен

ОТКАКТО СЕ ПОМНЯ СЪМ ИСКАЛ ДА СТАНА ЛЕКАР. ОТКАКТО ИСКАМ ДА СТАНА ЛЕКАР, СЪМ ИСКАЛ ДА БЪДА АКУШЕР-ГИНЕКОЛОГ

Медицината е поприще от много години в семейството ми. Баба ми и дядо ми са завършили медицина в Грац през 1924г. Баща ми също беше лекар, акушер-гинеколог, и то водещ акушер-гинеколог за България. Майка ми е юрист. Брат ми завърши медицина в Германия с две специалности: кардио хирургия и съдова хирургия. Понастоящем работи в Германия.

Завършил съм медицина в Пловдив през 1986г. От трети курс съм кръжочник по акушерство и гинекология и посещавах почти всички нощни дежурства на проф. Милчев и д-р Димитрова. Като стажант-лекар бях в Първа Градска Болница, намираща се на ул”Иван Вазов”, при д-р Дренски и д-р Попов. Започнах да ходя и на всички дежурства на д-р Дренски.

След като се дипломирах работих две години в Карлово в АГ отделение. След това спечелих конкурс и работих една година в Окръжна Болница Пловдив, понастоящем МБАЛ „ Пловдив”. След това спечелих конкурс и се върнах в родилния дом на ул.”Иван Вазов” - Първа Градска Болница, понастоящем МБАЛ „Св. Мина”, при д-р Дренски и д-р Попов.

Няколко пъти споменавам д-р Дренски и д-р Попов, но на тях дължа израстването ми като лекар, за което съм им много задължен и признателен, а вие, които четете това и сте били мои пациенти, сте ползвали и техния опит. БЛЕСТЯЩИ СПЕЦИАЛИСТИ И ХОРА !

За съжаление чак след 10 ноември 1989г., можех да черпя практически опит от Германия, Англия , Австрия, Швейцария, Белгия и Турция.

Една седмица съм специализирал в Иист Бирмингам Хоспитал.

Двукратно съм специализирал в Германия. Веднъж за три месеца в Минден при проф. Вагнер, от когото имам и препоръка. И веднъж в Байройт за един месец.

Трикратно съм специализирал в Бон, Университетската болница, при проф. Мюлер и д-р Костов

Веднъж съм бил на специализация в Цюрих при проф. Посовер и д-р Костов

Пет дни в "Рудолф Щифтунг" - Виена.

Три дни при проф. Доне в Брюксел

Трикратно на обучение при проф. Руди Кампо в Лювен, Белгия

Трикратно на обучение в Страсбург при проф. Ватие

Веднъж на курс във Фрибург, в Швейцария, при проф. Мюлер и проф. Коул.

Многократно и все още продължавам, на 3-4 месеца, да посещавам д-р Арет Камар, собственик на водещ ин витро център в Истанбул – блестящ специалист и човек. 

Целите ми на обучение в чужбина са били в посока лапароскопия, хистероскопия и ин витро. Клиничното акушерство и гинекология бях усвоил в България и съм длъжен да кажа, че като клиницисти и оператори в никакъв случай не сме по-лоши от светилата в западна Европа. Дори напротив.

На определен етап от развитието ми реших, че искам да практикувам и да се развивам, за да изпитам наистина хуманността на професията ми и да се сравнявам достойно с лекарите от западна Европа. Заедно с колегите ми: д-р Георгиев, биолог Недева, д-р Кръшков, д-р Ставрев и д-р Топалова построихме и вдъхнахме живот на най-голямата специализирана болница по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина в България: СБАЛАГ „ СЕЛЕНА”. Гордея се с целия персонал на болницата, защото виждам, че и за тях медицината е призвание и дават всичко от себе си.

Това съм Аз.
 

Опит

лекар, акушер-гинеколог
4000, Пловдив, България, Бул. "Пещерско шосе" 80
Платен прием
д-р Здравко Минев dashboard.own_post_posted
2019
Съвременни достижения при третиране на овариална дисфункция
default image
Съвременни достижения при третиране на овариална дисфункция

Целта на презентацията е да се представи патогенезата, клиничните симптоми и лечението на овариал...

Публикации

Съвременни достижения при третиране на овариална дисфункция
Публикация
Съвременни достижения при третиране на овариална дисфункция