За мен

Доц. Михайлова е завършила Медицински университет в София през 1991 год. и от 1992 г. започва работа в Столичния онкологичен диспансер.

Преминава обучения в Оксфорд и Лестър, Англия, Италия, Израел, има ежегодни научни участия в престижни конференции и конгреси в Австрия, Германия, Турция, Испания, Италия, Швейцария, Швеция и др.

Има участия в различни научни срещи , организирани от Европейската асоциация по медицинска онкология (ESMO), на която е дългогодишен член.

През  1998  г.  д‐р  Михайлова  придобива  специалност  «Вътрешни  болести».  Същата година  печели  тримесечна  стипендия  от  Италианската  Асоциация  за  борба  с  рака  в Университетската  болница  „Монтелуче”,  Перуджа,  Италия.

През 2002 г. придобива втора специалност „Онкология” и става стипендиантка на ESMO в същата клиника, успешно полага изпити на ESMO и става сертифициран негов член.

Понастоящем д‐р Михайлова е единствен сертифициран онколог от България в ESMO, покриващ ниво на познания, съответни на европейските стандарти по медицинска онкология.

От края на 2004 г. и досега работи в Клиниката по хематология и онкология на ВМА последователно като ординатор и началник на Отделение по медицинска онкология.

Доц. Михайлова е отдадена изцяло на работата си и благодарение на нея са въведени много нови методи за лечение, някои от които единствени у нас (лечение с трабектанин на болни с мекотъканни саркоми).

От 2008 г. е член на SEE Lung Working Group, през 2009 г. провежда специализация в Клиниката по медицинска онкология и лъчетерапия към Медицински център „Рамбам”, Хайфа, Израел.

През 2009 г. е избрана за национален представител на България в ESMO, а от 2010 г. е член на Управителния съвет на националните представители.

С нейното активно участие клиниката е акредитирана като база за специализация по медицинска онкология, за обучение на докторанти и ІІІ ниво на компетентност от медицинския стандарт „Медицинска онкология”.

Опит

1000, София, България, ул. Св. Георги Софийски 3

Специалности

Медицинска онкология

Поканете ваши колеги в CredoWeb

Поканете ваши колеги в CredoWeb