За мен

Д-р Христо Дамянов завършва висшето си образование в Медицинския факултет на Медицинска Академия, София,Бъргария. Специализира урология в Урологична клиника на Висш Военномедицински институт (ВВМА), София. До 1994г. е завеждащ урологично отделение към ВВМА. От 1984г. активно е ангажиран с научно-изследователска дейност в областта на уроонкологията.

Създател е и началник на урологичното отделение в Националния онкологичен център,София, където работи до 2003 г.

Дисертационният труд, за който му е присъдена степента “доктор по медицина” е на тема “Имунотерапията в комплексното лечение на туморите на пикочния мехур”.

Автор е на над 90 научни публикации, 2 изобретения, 4 рационализации и 1 монография. През последните години е автор на 8 публикации в областта на Интегративната онкология.

Член е на Съюза на учените в България, Академия на науките – Ню Йорк, Световната асоциация по урология (SIU), Европейската асоциация по урология (EAU) и на Балканския онкологичен съюз (BUON), Международната организация на лекарите практикуващи интегративна медицина (IOICP), Европейската академия по Инсулин потенцирана терапия (IPT/IPTLD).

От 2006 г. насочва изцяло дейността си в областта на интегративната онкология и създава и развива първия в страната център за Интегративна онкология в България.

Д-р Дамянов е първият български лекар, завършил квалификационен курс за приложение на Инсулин-потенцирана терапия (IPT). Резултатите от приложението на IPT при болни с напреднали туморни заболявания са предмет на 4 негови научни публикации.

Ръководения от д-р Дамянов център за Интегративна онкология разработва и активно прилага редица модерни достижения на Интегративната онкология като: IPT, биомагнитна терапия с магнитни двойки, хипертермия, интравенозна терапия с високи дози Вит. С, имунотерапия, лазерна терапия, електротерапия и др. В рутинната практика на центъра са въведени два нови диагностични метода: изследване за наличието на циркулиращи туморни клетки и тест за химиочуствителност, както и автономен мускулен тест.

 

 

Специалности

Урология
Медицинска онкология

Поканете ваши колеги в CredoWeb

Поканете ваши колеги в CredoWeb