ПРОМО РАДИСК ФОРМОЛАЙН L112 ТАБЛЕТКИ Х 60
10%
Разни

ПРОМО РАДИСК ФОРМОЛАЙН L112 ТАБЛЕТКИ Х 60

40.98 лева
45.58 лева

Показания: ФОРМОЛАЙН L112 свързва и изхвърля мазнините, непроменени от организма, с цел
намаляване на телесното тегло;
поддържане на настоящото тегло;
намаляване на абсорбцията на холестерола, приет с храната.
Активни съставки: Спецификация L112 на бета-1,4- полимер на D-глюкозамин и N-ацетил-О-глюкозамин от черупки на ракообразни.
Помощни вещества: Целулоза, Витамин С, винена киселина, силициев диоксид, магнезиев стеарат.
Допълнителна информация: Не съдържа помощни вещества за корекция на вкуса, консерванти или оцветители. Не съдържа желатин, глутен, лактоза, протеини и холестерол. Може да се приема от диабетно болни, тъй като не съдържа усвояеми въглехидрати. Формолайн L112 е с естествен произход и поради това са възможни леки промени в цвета и вкуса, без промяна в ефикасността на продукта.
Указания за употреба:
За намаляване на телесното тегло - 2 пъти дневно по 2 таблетки Формолайн L112 по време на двете най-богати на мазнини хранения.
За контрол на телесното тегло, 1 таблетка 2 пъти дневно е достатъчна.
Приемайте Формолайн L112 с обилно количество вода /минимум 250 ml/ за да осигурите максимална разтворимост на таблетката и преминаването и в стомаха. Тъй като Формолайн L112 е богат на фибри, се препоръчва дневният прием на вода да бъде не по-малко от 2-3 l.
За да покриете нуждите си от жизнено важни елементи, например мастноразтворимите витамини - A, D, Е и К или есенциалните мастни киселини, се препоръчва приемът на Формолайн L112 да не надвишава две основни хранения. Целта е третото хранене да остане богато на мазнини, които да спомогнат за усвояването на жизненоважните мастноразтворими елементи. Допълнителният прием на мултивитаминен комплекс е необходим за поддържане на дневните нужди от витамини.
За подпомагане на загубата на тегло, терапията с Формолайн L112 се придружава от балансирано хранене, т.е. намален прием на мазнини и общ калориен прием.
Продължителност на терапията: Формолайн L112 може да се прилага дълъг период от време.
Механизъм на действие:
Формолайн L112 намалява усвояването на калории от мазнините.
Активната съставка във Формолайн L112 е полиглюкозамин L112 с естествен произход, и представлява фибри, които имат много силен потенциал на свързване на мазнини. Полиглюкозаминът действа в тънките черва, където свързва голяма част от мазнините, достигащи до храносмилателната система. По този начин Формолайн L112 намалява усвояването на мазнините, което нормално се извършва в лумена на тънките черва. Основното предимство на Формолайн L112 е че активната съставка НЕ се усвоява от организма. Следователно Формолайн L112 се изхвърля непроменен от организма, заедно със свързаните за него мазнини. Като допълнителен ефект се наблюдава и усещане за ситост, дължащо се на факта, че фибрите увеличават обема си, преминавайки през храносмилателния тракт.
Формолайн L112 повлиява наднормено тегло, дължащо се на висок прием на мазнини напр. тлъсто месо, колбаси, масло, чипс, ядки, сладолед и др. Останалите съставки в храната като захар, въглехидрати, протеини или алкохол, няма да се свържат с Формолайн L112 и ще продължат да се усвояват нормално от организма.
Противопоказания:
В случаите на сериозни проблеми от страна на гастроинтестиналния тракт /запек, следоперативна пареза на червата/, метаболитни проблеми, или прием на лекарства, които потискат чревната функция, преди да започнете приема на Формолайн L112 се консултирайте с вашия лекар. Не приемайте Формолайн L112 ако сте алергични или предразположени към алергии към някоя от съставките.
Не приемайте Формолайн L112 ако вашият ИТМ е по-малко от 18.5. 
Да не се използва без лекарско предписание при деца и подрастващи. 
Употребата не се препоръчва при бебета и деца под З г. 
При възрастни над 80г. дозата за отслабване да се приема само след консултация с лекар.
Специални предупреждения при бременност и кърмене:
По време на бременност и кърмене, терапия за намаляване на теглото се провежда само под лекарско наблюдение. За развитието на плода е необходимо приемът на хранителни вещества с кърмата да бъде пълен.
Формолайн L112 намалява усвояването на калории от мазнините. Предпазни мерки при употреба:
При продължителна промяна във Вашия хранителен режим е задължителна консултацията с лекар.- Едновременната употреба на Формолайн L112 с мастноразтворими лекарства - перорални контрацептиви и мастноразтворими витамини е нежелателна. Осигурете задължителен интервал от минимум 4 часа между приема на мастноразтворими лекарства и Формолайн L112. Ако приемате лекарства с модифицирано освобождаване, моля консултирайте се с вашия лекар или фармацевт.
В случай на продължителна констипация - запек , спрете приема на Формолайн L112 и се консултирайте с вашия лекар.Вторични ефекти и взаимодействия:Поради високата способност на полиглюкозамин L112 да свързва липиди, всички мазнини и субстанции с липофилен характер потенциално могат да бъдат абсорбирани от Формолайн L112. Под субстанции с липофилен характер се има предвид например витамин А, хормони, съдържащи се в пероралните контрацептиви, или в лекарствата за лечение на симптомите на менопауза. Освобождаването на мастноразтворими активни съставки може да бъде намалено в следствие приема на Формолайн L112, Поради тази причина интервалът от минимум 4 часа между приема на Формолайн L112 и мастноразтворими лекарства е задължителен. 
Приемът на Формолайн L112 може да промени консистенцията на фекалиите. В редки случаи, когато приемът на течности е недостатъчен, могат да се наблюдават гастро-интестинални проблеми като запек, метеоризъм, подуване. Нежелано следствие от запека е бързото увеличение на телесното тегло.
В много редки случаи са възможни алергични реакции към някоя от съставките на Формолайн L112. Симптомите от такава реакция могат да бъдат: диария, гадене, повръщане, кожен обрив, едем, сърбеж, изпотяване, изтръпване, тремор, виене на свят, главоболие. В общ план Формолайн L112 е с отлична поносимост. 
Основни моменти ако желаете да отслабнете:
Продължителното и успешното намаление на телесното тегло изисква време и търпение, тъй като ефектът не е забележим след 1 ден. В повечето случаи натрупването на излишни килограми продължава с години. За да загубите 1 кг мастна тъкан, тялото трябва да изгори около 7000 ккал или да намали приемът на калории. Това количество енергия се съдържа например в 778г чиста мазнина.
Основният подход за видимо отслабване комбинира намаляване на приема на калории и по-чести физически натоварвания. Успешната формула за хора, които искат да отслабнат трябва да бъде следната: здравословно хранене, съдържащо 60-80д мазнини на ден, в комбинация с увеличена физическа активност и Формолайн L112 за подпомагане на режима на намаление на телесното тегло.Формолайн L112, благодарение на способността си да абсорбира големи количества мазнини, намалява усвояването на калории от храната и по този начин води до намаляване на телесното тегло. Формолайн L112 също подобрява мотивацията, благодарение на бързия си ефект и лесното приложение, но най-вече в началото когато се налага промяна в хранителния режим.
При режим на хранене, беден на мазнини /около 40д на ден/ намаляването натеглотое доказано и без Формолайн L112. По-голямата част от хората, желаещи да отслабнат, изпитват огромни затруднения при преминаване от хранене, богато на мазнини /120д мазнини/, към хранене бедно на мазнини /40д мазнини/. Това е причината в повечето случай намалението на телесното тегло в дългосрочен план да бъде бавно и трудно. Благодарение на Формолайн L112 и определен хранителен режим с редуциран прием на мазнини, намаляването на телесното тегло е възможно и без "чудовищни" диети.
При честили продължителен прием наФормолайн, може дасе забележи липса на витамини /С, група В/ и на минерали /желязо, калций, йод и флуор/. При всички случаи се препоръчва едновременното приемане на Формолайн L112 с витаминен и минерален комплекс.
С цел задържане на теглото, след постигане на желаните килограми, може да продължите да приемате Формолайн L112 по 1 таблетка с две от основните хранения. За да поддържате желаното от Вас тегло, не трябва да възвръщате старите си хранителни навици.
Допълнителна информация: Формолайн L112 е медицинско изделие клас 111, сертифицирано от Европейската комисия чрез Нотифициран орган с регистрационен номер "DE/CA66/Certmedica/001".Качеството и ефективността на активната субстанция се контролират стриктно преди производството на продукта.
Предупреждение: Не използвайте Формолайн L112 след изтичане на срока на годност, отбелязан на опаковката. 
Опаковка: 60 таблетки
Производител: Certmedica International GmbH, Германия.