Линекс форте - 14 капсули
9%
Пробиотици и пребиотици

Линекс форте - 14 капсули

10.4 лева
11.45 лева

Линекс Форте съдържа балансиран комплекс полезни бактерии, близки до тези, които населяват нормалната чревна флора на човека -  Lactobacillus acidophilus LA-5®*, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®* и пребиотик - инулин. При прием на антибиотици тези бактерии загиват и отстъпват място на болестотворни микроорганизми, които могат да доведат до нарушение на чревната функция, алергия, отслабен имунитет и други проблеми. 

 

Препоръчва се при:

  • прием на антибиотици
  • за балансиране на чревната микрофлора
  • при нарушен физиологичен ритъм на червата 

Линекс Форте е ефикасен в превенцията и справянето с дисбактериоза. Съдържащите се в него лактобацили и бифидобактерии притежават голяма киселинна устойчивост, поради което оцеляват в агресивната среда на стомаха. Линекс Форте значително подобрява състава на чревната микрофлора и нейната метаболитна активност. Възстановява чревната микрофлора и нормализира функционирането на червата. Това означава, че той не потиска симптомите, а допринася за отстраняване на дисбактериозата. Бактериите в Линекс Форте са устойчиви и на действието на антибиотици, затова за да се предотврати дисбактериоза трябва да се прилага от първия ден на антибиотичното лечение.


За съхраняването на Линекс Форте не са необходими специални условия, тъй като бактериите преминават през процес на лиофилизация (сложен процес на замразяване и сушене, който осигурява стабилното и продължително съхранение на микроорганизмите). Благодарение на този процес се запазва жизнеспособността на бактериите, които при попадането в течната среда на стомаха и червата възстановяват активността и полезните си свойства.