Калцитрой (Calcitroy) 50 таблетки за костите
5%
Витамини, минерали, хранителни добавки

Калцитрой (Calcitroy) 50 таблетки за костите

18.95лева
17.99лева

Калцитрой за костите

 

 

Витамин К2 за поддържането на нормалното състояние на костите

 

  • Ролята на витамин К2 в костния метаболизъм се изразява с директна стимулация и активация на белтъка остеокалцин по пътя на гама-карбоксилацията.
  • Другата основна роля, която витамин К2 изпълнява е активирането на матриксния GLA протеин (MGP), който се намира в съдовите стени, меките тъкани и хрущялната тъкан. В активната си форма MGP се свързва с калция и не му позволява да се отлага, като осигурява транспорта му през плазмата. По този начин се осигурява защита на съдовете от съдови калцификати като в същото време се стимулира процеса на депониране на калция в костите и зъбите.
  • Витамин К2 участва в активирането на белтъка остеокалцин, който има свойства да свързва калция и се произвежда от остеобластите като по този начин подпомага процеса на костна минерализация. При липса на този витамин, белтъка остеокалцин, който свързва калция, става неактивен  така че процесите на минерализация в костите се нарушават.

Дефицитът на витамин К2 води до:

 

  • Остеопорозa
  • Остеоартроза

 

 

Витамин D3 е необходим за нормалното усвояване/използване на калций и фосфор.

 

Витамин D3 e жизненонеобходим при процесите на натрупване на костна плътност и поддържането на костите здрави.

Самостоятелният му прием, обаче, не гарантира активирането на процесите по натрупване на костна плътност, тъй като без витамин К2 протеините, отговорни за това, не могат да бъдат активирани.

 

Калцият е ключов за плътността на костите

 

 

 

Съдържание в една таблетка Калцитрой:

Калций - 250 mg
Витамин Д3 - 500 IU
Витамин К2 (МК-7) - 37.5 mcg

 

Препоръчителен дневен прием - 1 таблетка дневно