Джеймисън Колаген Глюкозамин/ Collagen glucosamine капсули х 30
20%
Разни

Джеймисън Колаген Глюкозамин/ Collagen glucosamine капсули х 30

21.58 лева
26.98 лева

Колаген Глюкозамин на Джеймисън е единственият колагенов продукт, сочен от клиничните проучвания като благоприятен за намаляване на болката и дискомфорта при артрит. 

Колагенът е един от естествените протеини присъстващи в кожата, мускулите, съединителната тъкан- хрущяли, сухожилия и лигаменти. Колагеновите фибри осигуряват сила и еластичност на тъканите, много от които свързват мускула с костта или както при хрущяла действат като възглавничка.

С възрастта хрущялите, които покриват и омекотяват костите започват да изтъняват,причинявайки застъпване на ставните кости или остеоартрит (OA), което причинява болка, намалена подвижност и ограничени движения. При някои състояния, като ревматоиден артрит, тялото проявява реакция на имунната система, която атакува формирането на колаген в хрущялите и която на свой ред блокират ставните функции.

Състав:

UC II Колаген - 40 mg (Естествен клаген Tип II от хрущял от Пилешки гръден хрущял)

Глюкозамин Сулфат KCl - 100 mg (Aspergillus niger, цитин от ферментирала царевица)

Maгнезий (Оксид) -20 mg

Витамин C (Aскорбинова киселина) - 10 mg

Съдържа още: Целулоза, Калциев фосфат, Растителен магнезиев стеарат, Силица, Калиев Хлорид, ЖелатинCellulose.

UC-II естествен колаген Тип II съдържа активни съставки, които забавят секрецията на хрущяло-разрушаващите ензими и същевременно стимулират възстановяването на хрущялите. Други продукти – продавани за „естествени” или „хидролизиращи” – се подлагат на високотемпературна обработка, която разрушава активните съставки на колагена. Само UC-II  естествен колаген Тип II е произведен чрез изполването на патентован нискотемпературен процес за запазване на тези терапевтични молекули.

Специфичната формула на Джеймисън съдържа също глюкозамин за стимулиране производството на колаген и за подобряване функциите на ставите и мускулите.

Дозировка: възрастни - по 1 капсула дневно 

Предупреждения:

Не е заместител на разнообразното хранене.