Cysticlean / Цистиклийн за профилактика и лечение на цистит 240мг х10 капсули - Vitagold
20%
женско здраве сексуални проблеми Грип, простуда и кашлица Бременност и репродуктивно здраве

Cysticlean / Цистиклийн за профилактика и лечение на цистит 240мг х10 капсули - Vitagold

15.75 лева
19.69 лева

Cysticlean е специално медицинско изделие от Vitagold, предназначено за профилактика и лечение на цистит и при проблеми с уринарния тракт и бъбреците. Цистиклийн съдържа високо концентриран екстракт от плодовете на известното растение Американска Червена боровина, богата на проантоцианидини, които възпират действието на Ешерихия Коли -  бактерията причинител на цистита. Циститът е възпаление на уретрата и пикочния мехур, причинено най-често от бактерията Ешерихия коли, намираща се в пикочния мехур (горния уринарен тракт), която при определени условия се активира и се прикрепва и развива в иначе стерилните пикчони пътища, от което се причинява инфекция.

Циститът се характеризира със симптоми като болка и парене при уриниране, често уриниране, мътна и с неприятен мирис урина. Червената боровинка стопира бактериалната уреаза - ензима, отговорен за разпространението на инфекцията в организма и предотвратява прикрепването на бактериите по уринарния тракт и пикочния мехур. Червевната боровинка има и силно диуретично действие, подкрепя дейността на бъбреците и спомага изчистването на организма от токсини и излишни задържани течности чрез урината.

Екстрактът от Червена Боровинка изобилства и от други полезни биоактивни вещества като витамин A, витамин C, витамин B, фолиева киселина желязо, калий, калций, флавоноиди, полифеноли и други , които повишават имунитета, имат противовъзпалително действие и доставят силна антиоксидантна защита. Цистиклийн се препоръчва при често и/или болезнено уриниране, парене при уриниране, фалшиви позиви за уриниране, мътна или неприятна на мирис урина, хронична болка в таза, усещане за болка и дикомфорт ниско в корема, болка по време на сексуален акт, неволно изпускане на урина.