L лизин - капсули 500мг х 90
15%
Онлайн промоция
Витамини, минерали, хранителни добавки

L лизин - капсули 500мг х 90

22.1 лева
26 лева

L-Лизин е една от деветте незаменими аминокиселини, което човешкото тяло не може да произвежда. Тя осигурява правилния растеж и възстановяването на тъканите, и е от важно значение за синтеза на някои вещества, отговорни за преобразуването на мастните киселини в енергия. Участва в производството на хормони и ензими, както и в синтеза на колаген.

Лизинът участва в изграждането на скелетната мускулатура и поддържа нивата на азотен баланс в организма. Подпомага усвояването на калций и намалява загубата му чрез урината, поради което се счита, че намалява риска от остеопороза.

Установено е, че лизинът потиска растежа на херпес симплекс вирус (HSV) и предотвратява производството на аргинин – друга аминокиселина, необходима за възпроизвеждането на HSV.

Редовният прием на L-лизин, може да изиграе много голяма роля за предотвратяване на усложненията, причинени от херпес симплекс вирус. Един от най-добрите начини за контрол върху вируса, е диета с ниско съдържание на аргинин и допълнителен прием на л-лизин, под формата на добавка!


От
5.8.16
До
1.9.16
NATURAL FACTORS
Производител