Инфлувак
8%
8.7 лева
9.48 лева

Инфлувак е ваксина. Тази ваксина помага на Вас или Вашето дете да се предпазите от грип (инфлуенца). Особено е препоръчителна за пациенти, при които има висок риск от усложнения на заболяването, свързани с грипа.
Употребата на Инфлувак трябва да стане въз основа на официалните препоръки. При ваксиниране с Инфлувак, имунната система (естествената защитна система на организма) изработва собствена защита (антитела) срещу грип. Нито една от съставките на ваксината не може да причини грип.
Грипът е заболяване, което се разпространява бързо и се предизвиква от различни вирусни щамове, които могат да се променят всяка година. Затова Вие и Вашето дете трябва да бъдете ваксинирани всяка година. Най-голям риск да се разболеете от грип има през студените месеци между октомври и март. Ако Вие и Вашето дете не сте се ваксинирали през есента, разумно е да се ваксинирате до пролетта, тъй като за Вас и Вашето дете все още съществува риск от разболяване дотогава.
Вашият лекар ще Ви препоръча най-подходящото време за ваксинация.
Инфлувак ще защити Вас или Вашето дете срещу трите вирусни щама, които се съдържат във ваксината от около 2 до 3 седмици след ваксинирането.
Инкубационният период на грипа е няколко дни, така че, ако Вие или Вашето дете сте изложени на грипния вирус непосредствено преди или след ваксинацията с Инфлувак, Вие или Вашето дете все още можете да се разболеете.
Ваксината няма да Ви предпази от обикновена настинка, въпреки че някои от симптомите са подобни на тези на грипа.


 

От
31.10.16
До
30.11.16
ABBOTT
Производител
Пловдив