Публикация

Протест в подкрепа на ръководството на УМБАЛ-Русе организираха медици и пациенти

Протест в подкрепа на ръководството на УМБАЛ-Русе организираха медици и пациенти

Повод за протеста е факта, че в Министерство на здравеопазването е взето решение за смяна на ръководството на УМБАЛ Русе АД, която смяна да се извърши на 28.03.2017г. Проектът е борда на директорите в УМБАЛ Русе АД да е от пет членен състав, от които само един е работил в болницата


Лекари, медицински персонал и пациенти подкрепиха протеста, който се проведе пред Хирургичен блок в УМБАЛ-Русе. Повод за него е факта, че в Министерство на здравеопазването е взето решение за смяна на ръководството на УМБАЛ Русе АД, която смяна да се извърши на 28.03.2017г.  Проектът е борда на директорите в УМБАЛ Русе АД да е от пет членен състав, от които само един е работил в болницата.
Повече от 800 служители на Болницата и граждани се подписаха в подкрепа на ръководството на УМБАЛ Русе АД начело с д-р Иван Стоянов.
Във връзка с решението на МЗ и масово изразената подкрепа за сегашното ръководство на УМБАЛ Русе АД, на 27.03.2017г. 12,30 ч. пред Хирургичния блок на УМБАЛ Русе АД се организира ПРОТЕСТ В ПОДКРЕПА НА СЕГАШНОТО РЪКОВОДСТВО НА УМБАЛ РУСЕ АД. Целта на протеста е да се изрази несъгласие с взетото решение от страна на Министерството на здравеопазването, да направи смени в Борда на директорите на лечебното заведение.
В предложението на МЗ фигурират имена на лекари, които работят в конкурентни на УМБАЛ Русе лечебни заведения. Те никога не са работили в нашата болница и не познават проблемите на лечебното заведение.
Предложението за увеличаване на броя на членовете на борда на директорите ще доведе до още разходи за болницата за заплати на новите членове на борда.
В телевизионно интервю по БТВ, в предаването „Тази сутрин“ при Антон Хекимян министър Семерджиев заяви, че не прави чистка в здравеопазването, а „санира“ управите на лечебните заведения. Цитат: „Болници, в които има прекомерно натрупване на дългове, ще бъдат освежавани от гледна точка на състава на борда на директорите си, защото трябва да постигнем финансова дисциплина.“
В момента университетската болница в Русе е финансово стабилна, с много добри финансови резултати, което е известно в министерството.
Настоящото ръководство на Болницата стартира и реализира редица проекти - преструктуриране на МБАЛ Русе в университетска болница, множество инфраструктурни подобрения, част от които с дарителски средства, пускане в експлоатация на ангиограф, пълно реновиране на детско отделение с дарителски средства, пълно реновиране на спешно отделение по европейски стандарт и др. Някои от проектите вече са реализирани, а други са в различен процес на реализиране.
 

Нека подкрепим настоящия ЕКИП да довърши започнатите начинания!!!

 

Коментари