Публикация

Детска болница Д-р Лисичкова - специализирана грижа за малките пациенти (ВИДЕО)

Детска болница Д-р Лисичкова - специализирана грижа за малките пациенти (ВИДЕО)

.


Специализираната болница за активно лечение на детски болести "Д-р Лисичкова" във Варна е лечебно заведение, оборудвано с най-съвременна медицинска апаратура. В болницата работи екип от 60 души медицински персонал, от които 18 педиатри, допълнително специализирани в областите на нефрологията, гастроентерологията, алергологията и белодробните болести. Лечебното заведение е единственото в североизточна България, което разполага с:

Отделение по детска нефрология и хемодиализа

Отделението работи с последно поколение диагностична техника, която дава възможност да се огледат органите на бебето още в корема на майката. Лечебното заведение разполага със специалисти, подготвени не само да диагностицират, но и да поемат лечението на деца в риск и деца със съществени аномалии. Препоръчително е всяка бременна жена да има три фетални морфологии - около 20-та, 27-а и 33-а седмица от бременността.

Високотехнологичен Център за уродинамика 

СБАЛДБ "Д-р Лисичкова" се отличава и с високотехнологичния си Център за уродинамика, който разполага със специална апаратура за изследване функционалните нарушения на долния уринарен тракт. Уродинамичното изследване дава изключително точна информация за силата на мехурната струя, за капацитета на мехура и контрактилната му способност. Чрез това изследване могат да бъдат открити причините за повтарящи се инфекции на пикочните пътища, които са изключително чести при децата. Този метод дава възможност правилно да се диагностицира проблема, за да се проведе адекватно лечение. Това важи за патологии, свързани с нощно и дневно напикаване, както и за вродени аномалии на отделителната система, налагащи оперативно лечение. Апаратурата дава изключително добри възможости и за лечение на децата с чести инфекции на пикочните пътища и голямо количество остатъчна урина. 

Екип от тяснопрофилни специалисти по детска алергология, пневмология и фтизиатрия 

В лечебното заведение се извършват спирометрия (функционално изследване на дишането), диагностициране на муковисцидоза (кистична фиброза) в детска възраст, както и т.нар. потен тест. В болницата се правят кожно-алергично тестуване на деца и туберкулинов кожен тест (тест на Манту).

Фиброгастро и колоноскопия при деца от 0-18 години

Детската болница "Д-р Лисичкова" работи с екип от детски гастроентеролог и анестезиолог, специализиран за работа с малки пациенти. Лечебното завдение има възможност за извършване на гастроскопия и колоноспокия при бебета и деца. Изследванията са инвазивни и се правят под пълна анестезия без никаква болка за детето. Отделението е оборудвано с модерена апаратура със система за видеонаблюдение, което дава възможност за добро наблюдение на промените в храносмилателния канал. 

Уютна обстановка с всички необходими удобства за малките пациенти и техните придружители

Болницата разполага с 45 болнични легла, разположени в комфортни и уютни стаи. Всяка стая има собствен санитарен възел, телевизия, интернет и хладилник. Придружителят на детето може да ползва самостоятелно легло. За дечицата, на които се налага по-често да ползват медицински услуги, лечебното заведение предлага преференциални цени при ползването на абонаментна здравна карта. 

Коментари