Публикация

Световноизвестни експерти по антиейджинг споделят опита си у нас


Световни специалисти в областта на антиейджинга ще посетят пловдивската клиника „Медикус Алфа”.

Проф. Михаел Кленце, генерален секретар на Европейската асоциация по антиейджинг медицина, и д-р Дамяно Галимберти, президент на Италианската асоциация по антиейджинг медицина, са приели поканата да обменят опит с единственото българско здравно заведение, което има специална програма за борба с остаряването.

Това съобщи ендокринологът д-р Иван Домусчиев, който преди дни участвал във Втория европейски конгрес по антиейджинг в Милано. Там той е представил постиженията ни в тази област, обогатени с традициите на българската природна медицина за постигане на дълголетие.

Според д-р Домусчиев специално внимание заслужава „клетъчната терапия” /cell therapy/, която се явява най-обещаващата перспектива за превантивната медицина при редица важни заболявания - сърдечно-съдови, кожни, захарен диабет, болести на централната нервна система и сексуални нарушения.

Терапията със стволови клетки вече се използва в САЩ и Европа. Представлява трансплантация на такива клетки, които се диференцират впоследствие в различни видове клетки и тъкани на човешкия организъм.

Коментари