Публикация

От печата: Конкурсът за нов директор на „Пирогов“ ще подрани

От печата: Конкурсът за нов директор на „Пирогов“ ще подрани

Той ще се проведе на 19 април по заповед на министъра на здравеопазването


С близо седмица по-рано е изтеглен конкурсът за избор на нов директор на „Пирогов“, става ясно от заповед на служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев. 

Вместо на 25 април, както беше обявено първоначално, конкурсът ще се проведе на 19 април. Документите на кандидатите ще се приемат до 18 април, информира в новия си брой в. „Сега“, като изтъква, че в заповедта на министър Семерджиев за новата дата няма мотиви за изтеглянето на конкурса по-рано. 

В момента изпълняващ длъжността директор на лечебното заведение е проф. Асен Балтов. Той беше назначен на поста от д-р Семерджиев на мястото на проф. Стоян Миланов. 
Смяната предизвика скандал и напускането на шефа на клиниката по детска травматология д-р Атанас Кацаров, който обвини проф. Балтов в злоупотреби с ремонта на клиниката и в опит да я закрие. 

Изданието допълва, че проф. Балтов имаше проблем и с вписването в Търговския регистър като директор на „Пирогов“ заради липса на задължителната степен по здравен мениджмънт, която впоследствие се оказа, че има, макар и с курсове в здравното министерство, а не в университет.

Коментари