Публикация

Здравословното хранене може да намали риска от рак на гърдата


Консумацията на повече зеленчуци и пълнозърнести храни, както и намаляването на алкохола, са сред мерките, които една жена може да вземе, за да намали риска от развитие на рак на гърдата. Това показват резултатите от анализа на различни проучвания.

Идеята за връзката между храненето и рака не е нова, но все още няма солидни доказателства в подкрепа на теорията, твърдят британски учени.

Тяхното проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition,
разглежда 18 изследвания, обхванали 400 000 души.

Специалистите  открили 11% по-малък риск от рак на гърдата при жените, които се хранели балансирано и здравословно, докато тези, които злоупотребявали с алкохола били с 21% по-застрашени от заболяването.

Все още не е ясно как здравословното хранене понижава риска от злокачествени заболявания, допълват учените.

" }-->

Коментари