Публикация

Сменят ръководството на МБАЛ-Добрич

Сменят ръководството на МБАЛ-Добрич

В новия състав на директорите влизат Трифон Йорданов, Стелиян Щерев и Искра Желева


Извънредно общо събрание на акционерите на Многопрофилната болница за активно условие в Добрич бе планирано за вчера. Болницата в добруджанския град е поредната, в чийто директорски борд ще бъдат извършени промени, пише в новия си брой в. „Дума“.

Според точка от дневния ред се освобождава настоящият съвет на директорите в състав Трифон Владимиров Йорданов, Митко Христов Груев и Боряна Видева Видева-Зидарова и ще бъде избран нов, в чийто състав влизат Трифон Владимиров Йорданов, Стелиян Кирилов Щерев и Искра Владимирова Желева. 

Изданието отбелязва, че ден по-рано на заседание на Общинския съвет е решено кметът Йордан Йорданов, в качеството си на представител на община Добрич, да гласува „въздържал се“. По същия начин е решено да гласува и за предложението за одобрение за 3-годишен мандат на новоизбрания съвет на директорите, както и по отношение на определяне възнаграждението на членовете на съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението.

От МЗ предлагат възнаграждението на членовете на съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението, да бъде в размер на 2 средни месечни заплати в лечебното заведение, което е 2000 лв. Председателят на постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет д-р Явор Милушев обясни, че досега представителят на държавата не е получавал възнаграждение. 

Новото предложение предвижда на чиновника от държавната администрация да се плащат по 2 хил. лв. месечно, което ще утежни бюджета на болницата с 24 хил. лв. за година. Затова съветниците решиха кметът да гласува „въздържал се“, допълва всекидневникът.

Коментари