Публикация

В. Рашидов се извини на лекарите от „Пирогов”


Министърът на културата Вежди Рашидов официално се извини на работещите в „Пирогов” за изказването си вчера, че там някои лекари получават много големи заплати.

В отвореното писмо на Рашидов до директора и медиците от болницата се казва: „В страната има директори на държавни болници и лекари с абсурдно високи възнаграждения, но Институтът за спешна помощ „Н. И. Пирогов” не е сред тях.

Чувствам се длъжен да направя това уточнение и да поднеса извиненията си на Вас и на медиците в „Пирогов” заради неволната грешка на езика, която допуснах в свое изявление пред журналисти на 25 март.

Тогава, след заседанието на Министерския съвет за антикризисните мерки на правителството, коментирах обсъжданата от министрите тема за свръхвисоки директорски заплати и суми за представителни разходи в някои държавни болници, но със своя лапсус „вкарах” несправедливо института „Пирогов” и неговото ръководство в групата на тези лечебни заведения.

Приемете искрените ми извинения за „горчивата вест”, която, без да искам, ви поднесох точно на Благовещение.

Уверявам Ви, че изпитвам дълбоко уважение към високия професионализъм на колектива на „Пирогов”. Както е известно, и моята съпруга работи в института.

Още веднъж поднасям своите извинения за неволната си езикова грешка”.

В понеделник, 29 март, в 14:00 ч. министърът на културата ще посети „Пирогов”, за да поднесе лично извиненията си на директора доц. Димитър Раденовски.

Коментари