Публикация

Доц. Иван Костов поема ръководството на „Майчин дом“

Доц. Иван Костов поема ръководството на „Майчин дом“

Той е специализирал в САЩ, Германия, Франция, Италия и Турция


Доц. Иван Костов - досегашният шеф на Първа АГ болница „Св. София“ (бившата „Тина Киркова“), е новият директор на „Майчин дом“.

Това информира в днешния си брой в. „24 часа“, като уточнява, че доц. Костов е назначен със заповед на здравния министър д-р Илко Семерджиев и вече е поел функциите си.

Костов е възпитаник на „Майчин дом“ - след завършването на медицина е специализирал там, и е хабилитиран доцент по акушерство и гинекология. 

От 10 години управлява успешно специализирани болници по акушерство и гинекология - първо бе директор на Втора АГ „Шейново“, след това на „Св. София“. В годините, ръководени от доц. Костов, и двете болници са завършвали с положителен финансов резултат и без просрочени задължения, става ясно от финансовите отчети в Столична община.

Поемайки ръководството на „Майчин дом“, прави безпрецедентен троен шлем - трите болници са водещите, с най-много раждания в страната“, коментира изданието.

Наскоро доц. Костов си подаде оставката от „Св. София“ по свое желание и получи разрешение за това от принципала на здравното заведение - кмета на София Йорданка Фандъкова. С нея миналата той направи най-големия в страната скринингов проект за рак на гърдата, в който бяха включени 7000 учителки в столицата.

Всекидневникът допълва, че доц. Костов е специализирал в САЩ, Германия, Франция, Италия и Турция. Сертифициран е и работи с роботизираната система за гинекологична хирургия „Да Винчи“.

Заедно с доц. Костов в борда на „Майчин дом“ влиза и предишният директор на болницата проф. Виктор Златков, който е и ректор на Медицинския университет в София.

Коментари