Публикация

Важно за сезонните работници: Изследванията за лична здравна книжка с отстъпка в лаборатория „ЛИНА”

Важно за сезонните работници: Изследванията за лична здравна книжка с отстъпка в лаборатория „ЛИНА”

Тя е задължително изискване при постъпване на работа в ресторанти, кафенета и другите обекти, където персоналът има досег с хранителни продукти


 

Паразитологичните и микробиологични изследвания за лична здравна книжка ще се извършват с отстъпка в Медико-диагностична лаборатория „ЛИНА”. Тя е задължително изискване при постъпване на работа в ресторанти, кафенета и другите обекти, където персоналът има досег с хранителни продукти. Здравната книжка е задължителна и за служители  в детски градини и ясли, специализирани  институции за възрастни, във водоснабдителните съоръжения, както  и във  фризьорски и козметични салони.  До 30-ти юни 2017г. изследванията за лична здравна книжка  ще са на намалена цена от 10лв. вместо стандартните 15лв. Таксата за консуматив е 2лв.

„В здравната книжка са включени паразитологични и микробиологични изследвания. Първите посочват заразен ли е човек с най-честите видове чревни паразити - протозои, хелминти, включително Ентеробиус вермикуларис. Микробиологичното изследване открива ентеропатогенни Ешерихия коли и причинителите на салмонелоза, коремен тиф и дизентерия”, обясняват от „ЛИНА”.

При отиване в лабораторията пациентът трябва да остави лична здравна книжка със снимка и попълнени имена, в която след това ще бъдат вписани резултатите от паразитологичното и микробиологичното изследване. Пациентът носи биологичния материал, необходим за изследванията. Стерилният контейнер за пробата и скоч-лентата могат да бъдат взети от филиалите на „ЛИНА”. Повече информация за това как точно трябва да бъде взета пробата може да бъде получена на място в лабораторията или по телефона. Резултатите излизат в рамките на 48 часа и се попълват в здравната книжка на пациента, която се подпечатва от специалистите, извършили изследванията. След това пациентът трябва да я завери  при личния си лекар.

Изследванията за лична здравна книжка на намалена цена  се извършват в самостоятелните филиали на „ЛИНА” във Варна, Аксаково,  Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Карнобат, Сунгурларе, Айтос, Руен, Царево и Средец. Повече информация може да бъде намерена на сайта на лабораторията www.lina-bg.com

 

Коментари