Публикация

Имаме ли шанс в битката с възрастта?


Bъзрастта се определя от датата на раждането, но човек може да я контролира, стига да знае как. Важно е дали спортува, храни ли се правилно, как реагира в стресови ситуации.

Върху лицето и тялото се отразяват не годините, а най-важните решения, които взимаме. В резултат можем да изглеждаме по-млади или по-стари. Ако се грижим за себе си, не само ще живеем по-дълго, но и по-добре.

Хронологичната възраст всъщност е число без стойност, защото то не е свързано с биологичното остаряване. Времето, за което остаряваме, се определя от ред фактори употреба на алкохол, тютюнопушене, начин на хранене, спортуване, стрес, депресии, образование, сексуалност и др.

Ако човек ходи пеша по един час на ден, ще изглежда поне с 2 години по-млад. Пиенето на повече от 3 чаши вино за същото време или на друг алкохол пък състарява с година и половина. Лишаването от сън, прекомерното излагане на слънце, липсата на плодове и зеленчуци в менюто, прескачането на сутрешната закуска, неудовлетвореността от честотата и качеството на секса са сред факторите, увеличаващи възрастта.

Клетъчният биолог Джон Фрейзър от института в Стокхолм твърди, че определянето на биологичната възраст е предизвикателство, защото отделните органи стареят с различно темпо.

Рамото на 67-годишен човек може да е на 40 години, а ръката - на 25. "Някои части от тялото имат способността да се регенерират, а други остаряват безвъзвратно. Например клетките на черния дроб се обновяват напълно в рамките на една година, докато тези на мозъка, сърцето и очите не се сменят", обяснява Фрейзър.

Всички нови познания са изключително важни за човечеството. Информацията ще му даде ключ към младостта.

Голяма част от гените, заложени в хромозомите ни, отговарят за младостта. Когато лошите навици (тютюнопушене, употреба на алкохол, лош хранителен режим и т.н.) се комбинират със стреса и депресиите, част от хромозомите (наречени теломери) спират да работят. Така предпазват тялото от пълен крах, но и водят до по-бързото му остаряване.

Процесите, протичащи в човешкия организъм, може да се сравнят с тези в електрическото табло. Когато включим повече уреди, бушоните автоматично се изключват. Така инсталацията се предпазва от прегряване. Емоционалният стрес най-често води до бързото намаляване дължината на теломеритe. Затова трябва да си изработим механизъм за възстановяване и релаксация.

Другите фактори, водещи до изключването на част от хромозомите, са тютюнопушенето, употребата на големи количества алкохол и лошото хранене. Английски учен направил експеримент с над 1000 жени на възраст от 18 до 76 години. Онези, които били с наднормено тегло, изглеждали с близо 9 години по-възрастни от по-слабите дами. Дългогодишното пушене пък увеличава биологичната възраст с над 4 години. Спортуващите остаряват по-бавно, защото дължината на техните теломери остава почти непроменена до края на живота им, т.е. те са активни и жизнени. Според специалисти редовната 90-минутна разходка в гората ще добави на човек около 2 години.

Желанието на хората да запазят виталността си датира от векове. В световната история е пълно с примери за кралски особи и обикновени хора, търсещи методи за разкрасяване и подмладяване като ваните с мляко на Клеопатра, използването на виното като еликсир на младостта, медените масажи...

В определен момент всеки усеща, че времето неумолимо напредва. Либидото намалява, косата побелява, зрението отслабва, а стягането в областта на сърцето се превръща в ежедневие.

През Средновековието мечтата за вечна младост била превръщана в злато от шарлатаните, а по-късно от големите козметични компании.

Един от най-известните продавачи на надежди в началото на XVIII век бил прочутият италианец Джузепе Балсамо. Той обещавал на знатните дами, че ще ги подмлади и разкраси.

Разбира се, срещу солидна сума. В началото на ХХ век пък лекарите предлагали на възрастни хора да им имплантират жлези от младежи и така да забавят изхабяването.

България е родината на най-болните европейци с най-ниска продължителност на живота - 69 години за мъжете и 75 за жените. Но имаме и една добра новина!!!

След различни научни открития в 21 век американската компания "Нютон Еверет" е открила продукт, който дава значителни резултати в борбата с възрастта.

ИЗОТРОПИН, който вече е и на пазара в България, подхранва цялото тяло и помага за:
- Подобряване на здравословното състояние и жизнеността
- Дава повече енергия
- Подкрепя ендокринните функции
- Оптимизира съотношението между телесните мазнини и мускулната маса
- Подобрява имунните функции
- Подобрява умствената дейност
- Повишава еластичността на кожата
- Повишава загубата на тегло
- Подобрява баланса на кръвното налягане
- Намалява бръчките чрез увеличаване на колагена и еластина
- Повишава сексуалните функции и енергия
- Подобрява съня и подпомага елиминирането на стреса, депресията и умората
- И още много ползи за организма...

Уникалната ефервесцентна форма на доставяне на активните съставки гарантира бързо абсорбиране на най-мощните съставки за подмладяване. Ефервесцентният прах помага за буферирането на стомашните киселини и повишава усвояването.

Коментари