Публикация

Топ специалисти от Европа ще обсъждат проблемите на детския диабет във Варна

Топ специалисти от Европа ще обсъждат проблемите на детския диабет във Варна

Четвъртият курс за следдипломна квалификация на ISPAD (Международно дружество по детски и юношески диабет) - „Променяме диабета" ще се проведе в к.к. "Златни пясъци" край Варна в периода 20-22 април 2017 г.


Топ специалисти от Европа ще обсъждат проблемите на детския диабет във Варна

Четвъртият курс за следдипломна квалификация на ISPAD (Международно дружество по детски и юношески диабет) - „Променяме диабета" ще се проведе в к.к. "Златни пясъци" край Варна в периода 20-22 април 2017 г. Международната конференция, в която  участие ще вземат изтъкнати специалисти от Италия, Великобритания, Холандия, Израел, Германия, Турция и България е насочена към диабетолози и ендокринолози, педиатри, студенти по медицина и ендокринни медицински сестри от цялата страна.

„Темите в четвъртото издание се фокусират върху аспекти на настоящите постижения и очаквания в областта на ежедневното управление на диабет и редки ендокринни заболявания при деца и юноши. Специален акцент ще бъде поставен върху новите технологии, които са в помощ при социалните предизвикателства в здравеопазването." сподели проф. д-р Виолета Йотова,  Директор на курса от страна на ВАПЕД (Варненско дружество по детска ендокринология) и организатор на международното научно събитие.

Повече подробности можете да намерите на www.vapesbg.org

Проф. Виолета Йотова е изтъкнат специалист по детска ендокринология и метаболитни заболявания, преподавател в Катедрата по педиатрия към МУ-Варна и ръководител на направление „Педиатрия" в УМБАЛ „Св. Марина" – Варна. 

 

Коментари