Публикация

Ръководството на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна остава същото

Ръководството на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна остава същото

Здравното министерство се отказа от рокади 


Ръководството на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна остава същотоНяма промени в състава на Съвета на директорите на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. 

На проведеното днес Общо събрание на акционерите на многопрофилната болница, Кирил Кирилов - представител на Министерството на здравеопазването, акционер в лечебното заведение заведение със 72%, оттегли от дневния ред точката за смяна на управляващите лица. 

В резултат на това болницата ще продължи да се ръководи от доц. Боряна Върбанова, д-р Гален Шиваров и д-р Николай Коларов, който е изпълнителен директор, информира Дарик радио.
 
Приоритет в работата на ръководството ще бъде продължение на изпълнението на програмата за устойчиво развитие на здравното заведение. До следващото редовно Общо събрание на болницата, което е планирано за юни, бордът ще трябва да предостави на министерството конкретни цифри и разчети, свързани със заложеното в програмата разширение на отделенията по ортопедия и травматология, педиатрия, вътрешни болести, УНГ, както и за предвидените ремонти на родилното отделение, неонатологията и клиничната патология.
 
"Конкретните разчети ще станат факт след анализ на промените в заплащането на клиничните пътеки, въведени след подписването на новия рамков договор, както и след яснота по заплащането от страна на здравната каса на дължимите за извършени дейности от предходните години над 600 000 лева", заяви изпълнителният директор д-р Николай Коларов, цитиран от радиото.

През март стана ясно, че служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев смята да прави рокада в борда на директорите на многопрофилната болница, известна като варненския „Пирогов“.

Предложена бе пълна подмяна на съвета на директорите и увеличаването му от трима на четирима души с мандат от 3 години. В него трябваше да влязат Радостина Петрин, Теменужка Янкова, Кирил Лозанов и д-р Стоян Калоянов.

Коментари