Публикация

Лаборатория „ЛИНА” участва в здравното изложение с безплатни консултации и изследвания за СПИН

Лаборатория „ЛИНА” участва  в здравното изложение с безплатни консултации и изследвания за СПИН

Една от най-големите медицински лаборатории в България – „ЛИНА”, ще участва във второто издание на изложението „Зона Здраве” с безплатни консултации от лекари и анонимни изследвания за ХИВ/СПИН


Една от най-големите медицински лаборатории в България – „ЛИНА”,  ще участва във второто издание на изложението „Зона Здраве” с безплатни консултации от лекари и анонимни изследвания за ХИВ/СПИН. Изложението ще се проведе тази събота и неделя (8-ми и 9-ти април) в Мол „Галерия” – Бургас. На щанда на лабораторията посетителите ще могат да задават своите въпроси за различните видове изследвания към специалистите по клинична  лаборатория, микробиология, биология, вирусология, паразитология и трансфузионна хематология.

„Можем да бъдем полезни с ценни съвети за необходимите изследвания при жени, които планират бременност или  вече очакват бебе. Също при хора, които страдат от хронични заболявания и им се налага периодично да се изследват. Разполагаме с лекари от всички специалности на лабораторната медицина, затова нашите консултации обхващат широк спектър от изследвания”, заявяват от „ЛИНА”.

Важно за посетителите е да знаят, че заедно с Национална пациентска организация лабораторията ще извършва безплатни анонимни  изследвания  за ХИВ/ СПИН. Те ще се провеждат в събота и неделя от 11:15ч. на отделен щанд, в близост до този на „ЛИНА”. Броят на изследванията е ограничен, затова посетителите в първия ден са с предимство.

В  неделя от 15:00ч., д-р Ярослава Маринчева ще представи  предимствата на течно-базираната цитонамазка.  Презентацията ще се състои в „Галерия ВИП клуб” (ниво 1) и е подходяща за жени на възраст над 20 години, желаещи да бъдат информирани за златния стандарт в превенцията на рака на маточната шийка. Д-р Маринчева ще отговори на всички въпроси, свързани с метода, включително кой е най-подходящият ден за взимане на цитонамазка и какво прави течно-базираната цитология  по-точна и надежда при ранното откриване на заболяването.

Ето часовете и дните, в които ще консултират специалистите на „ЛИНА”. За всички посетители на щанда ще има и подаръци.

8-ми април (събота)

 

11:00ч. – 12:00ч. д-р Татяна Николова, специалист-вирусология

11:00ч– 12:00ч.  д-р Пламена Хараланова, специалист - клинична лаборатория
11
:00ч. – 12:00ч. доц. д-р Сашка Михайлова д.м., специалист-микробиология

12:00ч. – 13:00ч. д-р Марта Райкова, специалист -  клинична лаборатория
12:00ч. – 13:00ч. д-р Параскева Димова, специалист-паразитология

13:00ч. – 14:00ч. д-р Георги Славов, специалист-микробиология

13:00ч. – 14:00ч. д-р Георги Георгиев, лекар - специализант

15:00ч. – 16:00ч. Красимира Чернаева, биолог
15:00ч. – 16:00ч. д-р Станко Данданов, специалист – цитохистопатология

 

16:00ч.-17:00 ч. д-р Донка Атанасова, лекар – специализант  

 

9-ти април (неделя)

11:00ч. – 12:00ч. д-р Здравка Георгиева, специалист-клинична лаборатория

15:00ч.-15:30ч.  („Галерия ВИП клуб) д-р Ярослава Маринчева, специалист-патология – презентация на тема: „Женско здраве – скрининг за рак на маточната шийка – течно-базирана цитология”

19:00ч.-20:00ч. д-р Тодор Бояджиев, специалист - трансфузионна хематология

 

 

 

 

 

Коментари