Публикация

До 2050 г. всеки втори европеец ще е с алергия

До 2050 г. всеки втори европеец ще е с алергия

Често симптомите се бъркат с вирусна инфекция

 

До 2050 г. всеки втори европеец ще е с алергияДо 2050 г. всеки втори европеец ще страда от алергия, алармират специалистите. Освен замърсения въздух в големите градове и заседналия начин на живот, работата в затворени помещения и скъсаната връзка с природата допринасят за увеличаващия се брой на засегнатите, съобщава БНТ.

 

През последните десетилетия пациентите с алергия се увеличават лавинообразно. Често преди да се стигне до диагнозата, симптомите се бъркат с вирусни инфекции.

 

Лекарите изтъкват, че когато симптоми като запушен, течащ нос, сърбеж в очите и носа, кихане се повтарят в един и същи сезон, това трябва да създаде повишено внимание, защото е много вероятно да става въпрос за алергичен проблем, и консултацията със специалист е задължителна.

 

Алергията е заболяване, което сериозно влошава качеството на живот, пречи на работата, на съня, нарушава спокойствието, споделят пациенти.

 

Рисковете от алергия за цялата дихателна система са големи. Така например всеки трети пациент със сенна хрема е заплашен да развие бронхиална астма.

При своевременно поставяне на диагнозата алергичните състояния се лекуват изключително успешно. 
 

Коментари