Публикация

Два нови натурални продукта в битката с диабета

ДиабеФор Глюко  поддържа в норма  концентрацията на глюкоза в кръвта, холестерола и  триглицеридитe. Диабефор Протект е  за превенция и при усложнения


 

По данни на Международната диабетна федерация диабетът е едно от най-бързо прогресиращите заболявания в света. Специалистите прогнозират, че в близките години то ще стане истинска пандемия. Честотата му  е 8,3% и се очаква да  надмине 10% към 2035 г.

Големият брой неразпознати случаи е важна предпоставка за закъсняло  лечение, вследствие на което се развиват усложнения. Най-често се открива диабет при пациентите във възрастовата група 40-59 г., плашещото е, че  се наблюдава подмладяване на заболяемостта.

Истината е, че диабетът  обикновено  се развива години наред и знаците, които дава, остават незабелязани. Често се диагностицира  чак когато се появят усложненията. Затова е необходимо да бъдем информирани и да осъзнаем  как начина на живот, който водим, има пряко отношение към здравословното ни състояние . А диабетът е пряко  свързан  с влошеното качество на живот – недобри хранителни навици, лоша или нулева  двигателна активност, постоянно излагане на стресови фактори – всичко това е част от ежедневието ни.

Добрата новина е, че на българския пазар има 2 нови продукта, които ведно с промените в начина на живота, да подпомогнат организма в битката с предиабета и същинското заболяване – ДИАБЕФОР ГЛЮКО И ДИАБЕФОР ПРОТЕКТ – изцяло натурални и без странични ефекти.

Кои са предвестниците за риск от диабет

Предиабетът се характеризира с  нарушен глюкозен толеранс  (непостоянни повишения на кръвната захар). Типични за него са и повишените нива на холестерол и триглицериди, високото кръвно налягане, затлъстяването.

Инсулиновата резистентност е състояние, в основата на което е лошото усвояване на инсулина от клетките. Клетките ни притежават рецептори, които да разпознават инсулина, който им сигнализира, че им носи глюкоза, т.е. енергийна храна. Прекомерното количество мазнини, които приемаме чрез храната,  нарушава действието на рецепторите, които „познават“ инсулина и приемат глюкозата. Така кръвта става наситена на глюкоза, но клетката остава гладна, което е сигнал за организма да произведе още инсулин и да попълни енергийните си нужди с още храна. Така се попада в клопка – от една страна имаме налице напълняване, повишени нива на триглицериди, които повреждат рецепторите на клетките за инсулина, а от друга – изпитваме постоянен глад и допълнително натоварваме процеса. Това постепенно изтощава панкреаса и намалява неговите способности, което води до настъпването на диабет тип 2. Ако е в слаба форма инсулиновата резистентност, може лесно да се овладее и да не се стигне до диабет. Признаците за инсулинова резистентност са: променлив, обикновено засилен апетит,  двупосочни промени в нивата на кръвната захар, напълняване.

Обездвижването, употребата на алкохол и затлъстяването  увеличават риска около 10 пъти. Захарният диабет нерядко има и психосоматична причина. При силен или хроничен стрес се увеличава продуцирането на адреналинът и кортизолът, които повишават глюкозата. Честото излагане на стресови фактори може да причини както инсулинова резистентност, така и да намали способността на организма да произвежда адекватни количества инсулин.

Важно е навреме да обръщаме внимание на знаците, които организмът ни дава и да предприемаме адекватни мерки. И именно тук във ваша подкрепа създадохме ДИАБЕФОР ГЛЮКО.

Той  допринася за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта и за нормалния метаболизъм. Съдържа патентован екстракт Silbinol от билката Птерокарпус и Хром от обогатени дрожди.  Диабефор Глюко подпомага нормалните нива на холестерола и триглицеридите. Благоприятства поддържането на нормално тегло и чувствителността на клетките към инсулина. ДиабеФор Глюко е напълно натурален. Не съдържа изкуствени и животински продукти, оцветители и консерванти. Заради липсата на странични ефекти, може да се приема продължително време.

ДИАБЕФОР ПРОТЕКТ

действа благоприятно при усложнения, свързани с нарушени нива на глюкозата в кръвта. Формулата му представлява комплекс от 6 състваки. Гроздовото семе подпомага нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Екстрактът от Центела благоприятства дейността на периферната нервна система и малките кръвоносни съдове. Леспедезата поддържа бъбреците и тяхната дейност. Натуралният витамин Е допринася за защита на клетките от оксидативен стрес, а хромът за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта. Цинкът подпомага нормалното зрение, състоянието на кожата и  функцията на имунната система.    

И двата продукта може да намерите в аптеките и без рецепта! 

Коментари