Публикация

Уважаеми колеги, честит 7-ми април!

Уважаеми колеги, честит 7-ми април!

Винаги сме били готови да работим с целия си ум и цялото си сърце за опазване на човешкото здраве


На тази дата през 1948 г. влиза в сила Уставът на Световната здравна организация и оттогава насам международната общественост отбелязва Световния ден на здравето. Повече от шест десетилетия на 7-ми април ние – медиците, получаваме цветя и най-хубави пожелания от хора, на които сме помогнали.

Това празнуване не е вид суета. За нас то е красив стимул, защото всеки, независимо колко голям специалист е в своята област, има нужда да бъде погален с думи. Всеки изпитва потребност да получи за труда си насърчение и благодарност.

Отдавна се знае, че българските медици са сред най-активните хора на обществото ни, а тези, който наблюдават процесите в него, ясно виждат и доброто, и лошото. Важното е да направим така, че окончателно да изчезнат негативните отношения и оценки за нашия труд, да се ликвидира възникналото през последните десетилетия противопоставяне между пациенти и медиците, които се грижат за здравето им. Хората трябва да знаят, че в страната ни все още работят добри специалисти, на които може да се разчита.

Уважаеми колеги, аз вярвам, че всеки от нас пази в сърцето си искрица от онова романтично отношение към медицинската професия, което първоначално сме имали. През годините то се е променяло, ставали сме по-знаещи, по-опитни, по-реални, но винаги сме били готови да работим с целия си ум и цялото си сърце за опазване на човешкото здраве. Това е основната ни мисия, смисъл на живота ни и наша съдба.

Още веднъж - честит празник!      
 
Д-р Венцислав Грозев
Председател на УС на БЛС

Коментари