Публикация

Борислав Чонгов, кинезитерапевт: ПЕРСКИНДОЛ намалява отока и спира образуването на хематома

Борислав Чонгов, кинезитерапевт, МЦ“Ортомед“ към УСБАЛ по ортопедия „проф. Б. Бойчев“, Спортна федерация на глухите в България за болката и Перскиндол


 

Болката е неприятно усещане. Но как бихме живели без болка? Представяте ли си – никога да не ни боли нищо? Дали ще бъдем по-щастливи тогава? И за какво изобщо трябва да изпитваме болка? Отговорът е, че болката предпазва нашето тяло от преждевременно разрушение. Тя е онази червена лампа, която алармира, че в нашия организъм се случва нещо нередно, подтиква ни да спрем и да вземем мерки, да отстраним причината, за да продължим без болка.

Подходящ начин за справяне със ситуацията са продуктите на Перскиндол. Те са произведени в Швейцария и както всичко останало, идващо от тази красива високопланинска държава, са с изключително качество. Ако не сме внимателни и се нараним, стъпим на криво, паднем на леда и т.н. започваме да усещаме болка от натъртените тъкани, от раздуването на увеличаващия се оток, от разкъсаните тъкани като мускулни влакна или ставни връзки. В този случай на помощ ни идва Перскиндол Кул Гел. Той охлажда много приятно, намалява отока, спира образуването на хематома и създава подходяща среда за възстановяването на травмираните структури. Неговото използване е препоръчително през първите 2 до 5 дни. Съвсем в началото, когато се получи остра травма, особено по-време на спортни занимания, бързо и ефикасно действие има Перскиндол Кул Спрей. Той замества поставянето на лед върху тъканите. Перскиндол не бива да се използва при открити рани.

 В по-късните етапи от лечението на травмите и контузиите, а именно когато болката продължава,  използваме Перскиндол Актив Гел. При намазването му върху травмирания участък първо се усеща много приятно охлаждане и освежаване, след което се усеща леко и комфортно загряване, което освобождава движенията и намалява болката. Можем да го използваме също при повтарящи се болки, възникнали от пренапрежение: болки в областта на врата, рамената, лактите, кръста, тазобедрените стави и колена.  При умора в мускулите също усещаме болка и можем да се възстановим по-бързо, използвайки жълтия Перскиндол. Масажът с Перскиндол може да бъде едно приятно усещане за възвръщане на силите и пълноценно възстановяване. Благодарение на болката, ние  обръщаме внимание на собственото си тяло, а благодарение на Перскиндол се възстановяваме по-бързо и се избавяме от болката!

Коментари