Публикация

Акция за безвъзмездно кръводаряване в „Пирогов“

Акция за безвъзмездно кръводаряване в „Пирогов“

Тя ще се проведе на 11 и 12 април 


Акция за безвъзмездно кръводаряване в „Пирогов“Спешният институт „Пирогов“ се включва в кампанията на Националния център по трансфузионна хематология за обезпечаване с кръв и кръвни продукти на лечебните заведения в София и Западна България. 
Това съобщиха от здравното заведение

На 11 и 12 април от 10:00 до 14:00 часа в рапортната зала „Травматология“, която се намира на втория етаж в основната сграда на „Пирогов“ (ул. „Тотлебен“ №21), ще работят мобилните екипи на Центъра по трансфузионна хематология.

Традиционно в акцията за безвъзмездно и доброволно кръводаряване участват от персонала на най-голямата спешна болница у нас, близки и познати на лежащо болните, както и външни посетители - живеещи и работещи в близост до лечебното заведение.

Коментари

Милен  Цветанов
10 апр 2017 11:01

Да дариш кръв е един малък, но много специален жест не само към познат човек в нужда, но и към такъв, който вероятно не познаваш. Преди 3 седмици дарих за 4-ти път и се чувствам супер. Хубаво е 3-4 часа преди даряване да се хапне питателна храна, за да не бъде на гладно. Не е никак страшно макар мъжете да ни е малко по-шубе от жените. Кръвопреливането е страхотен повод след това човек да си хапне дори и малко в повече сладичко без угризения, защото е силно препоръчително. Освен това всеки дарил има право на два дни служебен отпуск за кръводаряване, който няма нищо общо с платен, неплатен отпуск или болнични. Така, че, ако питате мен дарете кръв!