Публикация

Приз „Златни ръце” за началника на хирургично отделение д-р Александър Милчев

Приз „Златни ръце” за началника на хирургично отделение д-р Александър Милчев

Д-р Александър Милчев, началник на отделението по хирургия в МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски", бе отличен с приза на лечебното заведение "Златни ръце" по случай Световния ден на здравето - 7 април.


Д-р Александър Милчев, началник на отделението по хирургия в МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски", бе отличен с приза на лечебното заведение "Златни ръце" по случай Световния ден на здравето - 7 април.Д-р Александър Милчев е лекар с авторитет, отдаден изцяло на медицината и на своите пациенти. През всичките тези години работи за развитието на хирургията като модерно направление в нашата медицина и в нашата болница, изтъкна директорът на болницата   доц.д-р Тодор Черкезов.
В присъствието на свои колеги д-р Милчев остави отпечатък от двете си ръце върху гипсова плоча, която ще бъде поставена на видно място в лечебното заведение. Той бе поздравен от изпълнителния  директор  на МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" доц.д-р Тодор Черкезов, който подчерта, че здравето не е просто липса на болест или недъг, а пълно физическо, психическо и социално благополучие на индивида. За това днешният ден не е само на здравния работник, но и на самите хора, които трябва да се грижат за своето здраве, а не да се сещат за тази ценност едва когато я загубят, каза още доц. д-р Черкезов.
Благодаря на ръководството на болницата, че е забелязало работата на хирургично отделение, защото това, което в момента се прави, това, което се  изтъква, го възприемам като една много добра оценка на отделението, на колегите, с които работя. Успехите  са следствие на цялостната работа на лекарите и сестрите, каза д-р Александър Милчев.

Доц. Д-р Тодор Черкезов подари на д-р Александър Милчев последната книга на акад. Дамян Дамянов „Будители, наука, образование”. Той поздрави всички лекари, медицински сестри и служители на болницата по случай празника на здравните работници – 7 април. Благодари им за всеотдайния труд, който всекидневно полагат за опазване на здравето и спасяването на живота на хората. Бъдете здрави, за да може да дарявате здраве, пожела им той.

Заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова поздрави медицинските работници и служители в болницата от името на кмета по случай професионалния им празник. Пожелавам на всички вас здраве, всеотдайност, милосърдие към човешката болка и успехи в призванието да спасявате живот.

Коментари