Публикация

Инулинът чисти   организма от отровите и  облекчава  тежестта в стомаха

ЛАКТОФЛОР НАТУРАЛНИ ФИБРИ ще    подобри функцията на чревната флора като увеличи честотата на изхождане,  облекчи тежестта при нередовен стомах и  изчисти токсините


Предстоят Великденски празници! Независимо дали сме постили или не – едно пролетно прeчистване на организма ще ни се отрази добре и ще почувстваме ефекта му скоро и осезателно. От една страна, защото след зимния период всички сме понатежали от затворения и застоял начин на живот и  по- бедните на витамини консервирани храни. От друга, защото предстоящите празници за българина задължително се свързват със сериозно хапване. Затова имаме нужда от фибри и отлично средство да си ги набавим е  хранителната добавка ЛАКТОФЛОР НАТУРАЛНИ ФИБРИ.  Тя ще    подобри функцията на чревната флора като увеличи честотата на изхождане,  облекчи тежестта при нередовен стомах и  изчисти токсините.

Защо фибрите, наричани още хранителни влакнини,  са толкова важни? В своята книга „Вашето здраве е във вашите ръце“ френският кардиолог и изтъкнат  специалист по превантивна медицина д-р Фредерик Салдман пише :„За да разберете ползата от влакнините на ниво храносмилателен тракт, ще ви ги опиша като фина мрежа, която постила вътрешната стена на червата. Представете си храните, завити в малки хартийки. Всяка хапка е опакована във вътрешността на храносмилателния тракт като подарък. Тези хартийки символизират влакнините. Те увеличават  чувството на ситост в стомаха, оказвайки ефект със своя обем, и намаляват всмукването на мазнини от червата.“ Затова консумацията на храни, богати на фибри, е изключително важна. Първенството сред тази група продукти  държи  инулинът, извлечен от корените на цикория. Именно той е в основата на ЛАКТОФЛОР НАТУРАЛНИ ФИБРИ. Инулинът остава несмлян  в горната част на храносмилателния тракт, като по този начин   достига дебелото черво непокътнат. Там почти изцяло неразтворен,  става идеална хранителна среда  за добрите бактерии. Той намалява способността на организма ни да образува определен вид мазнини. Също така ежедневната употреба на инулин значително ще увеличи   количеството на бифидобактериите в червата , което ще спомогне за понижаване на количеството на патогените  от рода на салмонела и  стафилококи. Понеже  не се разпада по време на храносмилане на монозахариди, инулинът не повишава нивата на кръвната захар. Това го прави чудесна  съставка за хората, които се стремят да регулират диабета си. Инулинът ефективно увеличава калциевата абсорбция и костната плътност.

Много важно негово свойство е да  активира и стимулира  работата на кръвоносната система, а също така  да способства  за извеждането на соли на тежките метали от организма. Освен това ускорява изчистването от шлаки и непреработена храна, тъй като притежава функцията да стимулира чревната перисталтика. А още Хипократ заявява: „Ако тялото ти не е пречистено, то колкото повече го храниш, толкова повече му вредиш“.

Затова започнете с пролетното  пречистване  сега, не отлагайте! Пакетчето ЛАКТОФЛОР НАТУРАЛНИ ФИБРИ   има приятен сладък вкус и може да се разтвори освен във вода, също в  сок,  мляко, мюсли.

Коментари